Finskbrød med mandler og sukker – nemme klassiske julesmåkager med mandler og sukker. Disse julesmåkager er favoritten hos Jesper som virkelig elsker dem, og det forstår man jo godt. En klassisk julesmåkage der klæder de fleste juleborde.
Nemme klassiske julesmåkager med mandler og sukker
Julebag er jo nærmest obligatorisk, og når vi snakker julebag så kommer man næsten ikke udenom de klassiske julesmåkager som disse finskbrød med mandler og sukker på toppen. Jeg har i år allerede bagt 7 portioner af forskellige julesmåkager og vi er ikke engang nået til den store omgang julebag som nok først bliver i dagene op til jul i samarbejde med børnene.
Har du bagt julesmåkager? Ellers kan jeg blandt andet anbefale dig disse opskrifter:
- Håkonskager med citron og marcipan.
- Peberkager med royalicing.
- Gammeldags pebernødder.
- Karamelkager aka sirupssnitter.
- Fedtebrød med romglasur.
Du kan finde opskrifterne på disse småkager her på bloggen og ellers væbne dig med tålmodighed til næste år hvor jeg er sikker på at min opskriftsamling igen får vokseværk. Der kommer også en opskrift mere en af de næste dage, men ellers må i desværre vente til næste år.
Finskbrød med mandler og sukker
Finskbrød bages med hakket mandler og perle sukker på toppen. Du kan også bruge hakket hasselnødder i stedet for mandlerne hvis det er mere dig.
Jeg plejer at smutte mine mandler inden de hakkes, men der kan du gøre som du finder bedst hos jer. Jeg har ikke indlagt tid til at smutte og hakke mandler i opskriften. Hvis du skal gøre dette også kan jeg anbefale dig at du smider dejen på køl og gør det på det tidspunkt hvor du jo alligevel skulle have ventet på at dejen køler ned og ovnen forvarmer. Du kan dog også springe køletiden over og hvis du vælger dette kan jeg anbefale at have mandlerne klar inden du begynder på opskriften.
Sidst men ikke mindst kan du også bruge mandelsplitter som man kan købe klar til brug i butikkerne. Jeg synes personligt bare at det er for dyrt i forhold til hvad man får for sine penge. Det er smag og behag dog.
Finskbrød med mandler og sukker
Ingredienser
Småkagen
- 200 gram hvedemel.
- 150 gram smør.
- 50 gram sukker.
Topping
- 1 lille æg.
- 1 spsk mælk.
- Perlesukker.
- Fint hakket mandler. (smuttet mandler der er hakket fint kan jeg bedst lide, men du kan også bruge dem med skind)
Sådan gør du
- Bland sukker, mel og smør der er skåret i mindre stykker i en skål. Smuldre dejen sammen med håndkraft til du har en lækker sammenhængende dej.
- Form dejen i en aflang firkantet pølse så du er klar til at skære dine finskbrød ud.
- Hvis du gerne vil have dejen på køl afventer du selvfølgelig udskæringen og ligger den i køleskabet med lidt film omkring i omkring 30 minutter. Hvis du derimod slet ikke kan vente på kagerne forvarmer du ovnen inden du går videre med næste step. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
- Dejen skal skæres i skiver af omkring 0,5 - 0,8 cm. Læg skiverne på en bageplade. Pisk æg og mælk sammen og pensel dine småkager med blandingen.
- Drys hakket mandler og perlesukker.
- Bag dine finskbrød i ovnen i 12 - 15 minutter. Tjek undervejs. Småkagerne skal selvfølgelig være færdigbagte og så skal de være lysebrune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!