Den skønneste omgang one pot boller i karry, der kan laves i en enkelt gryde som en one pot med ris. Super nemt og lækkert når maden skal være hurtig og man sammentid gerne vil undgå for meget opvask.
Hvordan laves karry sovs til denne one pot?
I forhold til sovsen, så er karry en del af kogevandet, det betyder at den dåse kokosmælk der tilsidst tilføjes giver den skønneste færdige sovs. Mums! Er man ikke vild med kokosmælk og det lidt eksotiske twist? Så kan man altså også sagtens tilføje lidt fløde og mælk til sovsen har den rigtige konsistens.
Vil du gerne have mere grønt i din boller i karry?
Det er altid godt at få flere grøntsager ind i sin mad fra starten af. Dette kan ret nemt gøres i denne opskrift også. Tilsæt revet gulerod, porre i tynde skiver eller blomkålsris til kogevandet de sidste 5 minutter. Eller server en masse gnavegrønt ved siden af, for at få mere sundhed i opskriften.
Flere sunde opskrifter? Find min lange liste lige her.
Medister som kødboller.
Mine kødboller til denne one pot boller i karry er lavet af medisterpølse, det er de fordi man på den måde ikke behøver røre og krydre sin egen fars. Samme tid er medisterpølse altid rigtigt krydret, hvis man vælger den medisterpølse man bedst kan lide. Jeg skære den bare i små stykker, ruller dem let i hånden og koger dem i ca 30 minutter.
Du kan også godt vælge at lave dine egne kødboller, hvis du bedre kan lide det. Så bruger du blot din normale opskrift eller finder min lige herunder. Du laver blot farsen som det første, og bruger den i stedet for medister. Følg derefter resten af min opskrift.
Vil du lave dine egne kødboller, så finder du opskriften her.
One pot boller i karry - den skønneste one pot med ris.
Ingredienser
- olie
- 2 spsk karry
- 12 dl vand
- 1 styk medisterpølse
- 3 dl ris
- 1 dåse kokosmælk
- salt
tilbehør
- gnavegrønt
- kokosmel
- peanuts
- eventuelt brød
Sådan gør du
- Start med at putte lidt olie i en stor gryde. Du tilsætter derefter karry. Lad det "brænde af" (karryen skal selvfølgelig ikke hverken brændes eller blive sort, men blot varmes godt igennem så al aroma kommer ud af din karry)
- Tilsæt derefter dit vand til gryden og lad det koge.
- Din medister skal nu skæres i mindre stykker. Jeg skar den i cirka 2 centimeters skiver, som rulles let i hånden og tilsættes til vandet.
- Når alle dine kødboller er tilført til vandet, skal de koge i cirka 10 minutter inden risen tilføjes til gryden.
- Du skal nu lade din one pot koge videre i omkring 20 minutter. Jeg plejer at koge uden låg. Husk at røre godt indimellem så risene ikke brænder fast i bunden. Når det meste vand er kogt frem, tjekker du om risene er færdige. Hvis de ikke er det, så skal du tilføjes lidt ekstra vand.
- Tjek om kødbollerne er færdige - vi gider ikke at have halvt rå kødboller her.
- Når risen og kødbollerne er færdigkogt skal du tilsætte din dåse kokosmælk.
- Smag efterfølgende til med salt og server med gnavegrønt. Mine piger bedte om peanuts og kokosmælk da jeg havde serveret maden, så dem har jeg tilføjet opskriften selvom de ikke er på billedet. Det gav en skøn smag hertil.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Mmmm, det lyder som en eksotisk fornyelse med kokosmælk i saucen – og nemt med kun en gryde i opvasken:-)
Min mand putter altid kokosmel og rosiner på boller i karry, men peanuts og måske lidt mangochutney lyder helt perfekt:-D
Årh altså – mangochutney lyder fanstastisk jo! Hvorfor har jeg endnu ikke tænkt på det! 🙂 Tak for ideen!
Jeps – mindre opvask og mindre arbejde er skønt :p
Det lyder simpelthen SÅ spændende. Jeg bruger også altid medisterpølse. Det er nemt og lækkert. Især julemedister
Tusind tak for deling
Selv tak
[…] Du kan også prøve min skønne opskrift på boller i karry, tilberedt i kun en enkelt gryde. […]
[…] Du kan også prøve min ultra nemme boller i karry der kan fikses i en enkelt gryde. […]
[…] Søndag: one pot boller i karry […]