Jeg har flere gange fået forespørgsler på retter man kan få 2 dage i streg uden at spise det samme, altså 2i1 retter. I den forbindelse har jeg masser af opskrifter i ærmet. En af de ting jeg altid fik da jeg var lille, var boller i karry og dagen efter karry suppe med ris og kødbolle smuldre. Det fik vi når vi var på weekend hos min far. Begge dele er lette og velsmagende retter, som et nemme at lave. Whats not to like. Her får i min boller i karry opskrift, som på dag to kan laves om til karry suppe med ris.
Min boller i karry opskrift
Alle ingredienserne til begge opskrifter er i listen herunder, dernæst er der en fremgangsmåde for dag et hvor det meste laves og en fremgangsmåde for dag 2 når suppen skal opvarmes.
Nogle har det skidt med at bruge ris 2 dage i streg, så hvis det er tilfældet, kan du blot vente med at koge risene til dagen efter, så koger du dem selvfølgelig stadig i en separat gryde og putter den i suppen når begge dele er klar.
Min boller i karry opskrift er lavet med medium styrke. Du kan sagtens lave din boller i karry opskrift stærkere ved at tilføje mere karry, en stærkere karry eller lidt chili. Du kan derudover også salte din boller i karry opskrift endnu mere, og få mere smag frem således.
Karry suppe med ris.
Min karry suppe med ris er baseret på sovsen fra min boller i karry opskrift. Derudover har jeg puttet ris i min karry suppe og smuldret kødbollerne. På den måde er denne karry suppe med ris faktisk nærmest 100 % rester fra dagen før. Du kan dog sagtens supplere med lidt brød hertil eller gnavegrønt. Du kan også sagtens tilføje lidt porre i skiver, gulerødder i tern eller andet lækkert til suppen for mere sundhed og fyld i din karry suppe med ris.
2i1: boller i karry opskrift og karry suppe med ris.
Ingredienser
Dag 1: Kødboller
- 2 styk løg
- 1000 gram hakket svinekød
- 1 dl mel
- mælk
- 1 æg
- salt
- peber
- 1 styk boullion terning.
Dag 1: Sovs
- 3 spsk mel
- 3 spsk smør
- 4 spsk karry
- salt
- vand
- 1 boullionterning
- 1 porre
- ½ styk blomkål
Dag 1: tilbehør
- 800 gram ris
Dag 2: tilføjelse
- 1 styk løg
- Chili
- Salt
- Hvidløgsbrød / flutes.
Sådan gør du
Dag 1: boller i karry opskrift
- Hak løget fint.
- Bland kød, løg, havregryn og 1 dl mælk i en skål til en fars. Tilsæt ca 1 tsk salt og 1 tsk peber.
- Sæt vand over at koge i 3 gryder. Put ris i den ene gryde.
- Form kødbollerne og kog dem i den anden gryde sammen med en boullionterning. Der skal kun være vand i gryden så det dækker kødbollerne. Vandet bruges nemlig til suppen på dag 2.
- Put blomkål og porre i den tredje gryde, sammen med en boullionterning.
- Når blomkålen er mør blendes den sammen med vandet og porre. Hæld det i en skål.
- Smelt smørret i den tredje gryde der nu er tom, tilsæt karryen. Brug 3 spsk hvis det skal være en mild sovs og 4 spsk til stærkere sovs.
- Put melet i gryden og pisk godt.
- Hæld stille og roligt det blendet grøntsagsvand i, mens du pisker videre. Lidt af gangen så der ikke kommer klumper.
- Når sovsen har den rette konsistens skruer du ned og venter på at resten er færdigt.
- En tommelfingerregl er at kødbollerne er færdige når de flyder til toppen - men tjek gerne en ved at skære den midt over.
- Halvdelen af kødbollerne skæres i små stykker som sammen med halvdelen af risene og 3/4 del af sovsen blandes med vandet fra kødbollekogningen til suppen, det straks på køl.
- De resterende kødboller serveres med ris og sovs på dag et.
Dag 2: Karry suppe med ris
- Varm suppen godt op - der er ris i som skal gennemvarmes godt. Lad det koge i nogle minutter.
- Sæt dit hvidløgsbrød / flute i ovnen.
- Skær et løg i små stykker og put det i gryden med suppe. Smag til med chili og salt.
Du kan her finde en opskrift på osteboller, hvis du hellere vil bage noget brød til suppen selv.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du hellere have hjemmelavet kødboller? Så kan du finde min opskrift her. […]