#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
juni 14, 2018

Opgraderet slange på flødebund.

Engang i mellem er vi så vilde med en ret hos os, at vi får den ofte – det betyder dog også at der er rig mulighed for at ændre lidt i den løbende. Generelt er der jo ingen grund til at ændre i noget der smager fantastisk, meeeen det er altid godt at tilføje grøntsager til en ret ikke? Det har jeg gjort med min slange på flødebund.

Opgraderet slange på flødebund #hashtagmor

Medister er generelt ikke noget det har stået øverst på vores liste når der skulle handles, men pigerne er simpelthen vilde med det, efter jeg er begyndt at lave “slange på flødebund” i stedet for den almindelige medister med sovs og kartofler. Den variant er også lækker, men børnene spiser bare mest når der er tilføjet flødekartofler i liningen.

Vil i hellere have min “slange på flødebund” så finder i opskriften her.

Egentligt er det helt frivilligt hvad man vil putte i af grøntsager, men jeg puttede her gulerødder, broccoli, snackpeber og rødløg i – for at toppe den pikante smag røg der en buko pikantost i flødeblandingen, hvilket smagte super godt! Grøntsager som porre og blomkål kan også med fordel tilføjes, hvis nu man alligevel har dem på lager.

Opgraderet slange på flødebund #hashtagmor

Retten tager lidt tid i ovnen, men den passer sig selv, og det er vildt rart, så man i stedet kan bruge tiden med sine børn eller lave noget andet i mens.

Jeg har for nyligt delt opskriften på en one pot, farsbrød og flødekartofler – den lækre opskrift finder i her.

Okay, retten kunne se mega lækker ud, men jeg bedte Jesper tjekke om kartoflerne og grøntsagerne var gennemstegte, og det gik ikke stille for sig – så her er den lettere ødelagte ret, af skade bliver man klog – næste gang tjekker jeg selv ha ha ha.

Retten er til 4 personer, men der var desuden rester nok til 2 madpakker, så det fik Jesper med 2 dage i streg på arbejdet.

Ingredienser:
500 gram kartofler.
200 gram gulerødder.
200 gram broccoli.
1 snackpeber.
1 rødløg.

1 pakke buko pikantost.
1/2 liter mornaysovs.
300 ml fløde.
Salt.
Peber.

1 Medisterpølse.
1 pakke kalkunbacon.

Fremgangsmåde:
1. Skyld og rens alle grøntsager og kartofler. Pil løget men lad “skrællen” sidde på de resterende grøntsager/kartofler.
2. Skær alle grøntsager i små stykker, løgene og kartoflerne skæres i tern.
3. Put det i et stort ovnfast fad. (jeg brugte mit tupperware fad.)
4. Bland mornaysovsen sammen med fløde og pikantost.
5. Hæld flødeblandingen over grøntsagerne.
6. Vikle bacon omkring medisteren og læg den ovenpå grøntsagerne.
7. Sæt retten i ovnen, mellem 1 time og 1,5 time alt efter størrelsen på kartoflerne og ovnens effekt – retten skal bages ved 180 grader. Put evt. et låg på fadet hvis medisteren får for meget farve og vend den gerne halvvejs så baconen bliver sprødt på begge sider.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Små sprøde baconhapsere.
Nachos med oksekød og hjemmelavet salsa og guacamole.

1 comment

  • Slange på flødebund - medister i ovn med hjemmelavet flødekartofler.
    februar 6, 2020

    […] Du kan også prøve min opgraderet variant, med flere grøntsager. […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.