Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: kylling i pikantsovs med ovnkartofler.
En af bloggens mest populære opskrifter, med god grund! Jeg er altså ret vild med denne ret, og det er de fleste af jer også, heldigvis!
Mandag: grøntsagssuppe med kikærter.
Nem og lækker suppe, som giver et velfortjent boost på din grøntsagskonto!
Tirsdag: laks i broccoli/ostesovs med hasselback kartofler.
Super lækker ret med laks i en skøn broccoli og ostesovs. Retten er serveret med hasselback kartofler.
Onsdag: madroulade med tun salat.
Super lækker madroulade med tun og grøntsager. Nem at lave og et hit hos både børn og voksne.
Torsdag: fyldte kødboller med squashetti!
Disse kødboller med en midte af smeltet ost er så skønne! Jeg har serveret retten på en bund af squash, men du kan også sagtens bruge traditionelt spaghetti, eller halv/halv.
Fredag: gratineret grøntsager og sunde frikadeller med grøntsager.
Virkelig lækker menu, med masser af grøntsager og saftige frikadeller med blandt andet peberfrugt og squash.
Lørdag: pølser og pasta med tomat/spinat sovs.
Denne ret er en opgradering af den klassiske børneret “pasta med pølser” – virkelig nem ret med masser af god smag og flere grøntsager end klassikeren.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 stk. boullionterning med grøntsagssmag.
2 x ½ liter mornaysovs.
½ dl havregryn.
Jævning.
1 dåse kikærter.
125 gram mel.
1 dåse tun.
2 små dåser majs.
2 dåse hakket eller flået tomater.
350 gram pasta.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Timian.
Paprika.
Karry.
Hvidløgssalt.
Oregano.
Basilikum.
Hvidløgspulver.
Frugt og grøntsager:
2 rødløg.
4 almindelige løg.
9 fed hvidløg.
2 porre.
2 broccoli.
½ blomkål.
500 gram kartofler.
600 gram små kartofler.
900 gram gulerødder.
En pose snack gulerødder.
1 agurk.
½ squash.
2 stk snackpeber.
1 styk rød peberfrugt
4 styk tomater.
1 iceberg salat.
1 håndfuld frisk spinat.
En stor håndfuld cherrytomater.
persille.
Kød:
500 gram hakket svinekød.
500 gram kyllingbryst.
Ca 500 gram laks.
500 gram hakket oksekød.
Mejeri og kølevarer:
6 æg.
7 dl mælk.
300 gram pikant ost.
50 gram smør.
Hawarti ost (ca 1/3 ost).
100 gram mozzerellaost.
350 gram røde pølser.
1-2 dl fløde.
Frisk revet parmasan.
Frostvarer:
400 gram broccoli.
200 gram blomkål.
350 gram spinat.
Hvidløgsbrød.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.