Hvis du ligesom jeg er den heldige ejer af to små børn, så kender du helt sikkert den famøse ret “pasta og pølser” og er den rigtig fancy er den toppet med en god mængde ketchup. Well herhjemme får vi sjældent pasta og pølser. Har jeg haft behov for nem mad, så har jeg klikket mig ind på justeat eller kørt forbi sunset, jeg tror derfor kun at jeg har serveret ovenstående ret en enkelt gang, men det gør ikke retten mindre børnevenlig og populær blandt børnefamilier. Af den årsag, har jeg nu lavet en opgradering, til en sundere variant der også er mere voksenvenlig.
Min sovs er baseret på en hjemmelavet tomatsovs, den variant jeg også bruger i min baconbombe og andre af mine opskrifter. Derudover er der tilføjet en god mængde spinat og lidt fløde (der kan du bruge madlavningsfløde hvis du ønsker at spare på kalorierne). Sovsen smagte super skønt til retten, og børnene spiste den med stor glæde.
Du kan også prøve min pastaret med cremet tomatsovs, hvis du har lyst.
Jeg har toppet min tallerken pasta og pølser med friske cherrytomater, majs fra dåse og masser af frisk revet ost. Derudover har jeg som nævnt ovenfor lavet en skøn tomat- og spinatsovs. Sovsen kan du sagtens lave på en færdigkøbt tomatsovs, hvis du vil have det ekstra let. Du kan også sagtens skifte grøntsagerne ud, tilføje ærter, hakket gulerødder eller en af dine personlige favoritter.
Find også min oversigt over sunde og lækre retter, hvis du vil inspireres endnu mere.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
350 gram pasta.
350 gram røde pølser.
Sovs:
1 dåse hakket tomat.
1 løg.
2-3 fed hvidløg.
Salt.
Oregano.
Ca 200 gram hakket spinat(frost).
1-2 dl fløde.
Topping:
En stor håndfuld cherrytomater.
1 lille dåse majs.
Frisk revet ost, jeg brugte en parmasan.
Fremgangsmåde:
1. Find en gryde, put tomat, hakket løg og hakket hvidløg i – løgne skal bare være meget groft hakket, det bliver blendtet senere. Tilsæt oregano efter smag. Lad det koge sammen.
2. Kog dine pastaer efter anvisning på pakken.
3. Skær dine pølser i mindre stykker, og put dem ned til pastaen de sidste 2-3 minutter af kogetiden.
4. Blend din tomatsovs, tilsæt spinat og fløde. Smag til med salt når det er kogt sammen.
5. Skær dine cherry tomater til toppingen.
6. Server din pasta og pølser med tomat/spinat sovs, majs, tomat og masser af frisk revet parmesan eller en anden type ost. Du kan også undvære osten, men lets face it, det ville jeg personligt aldrig gøre.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Vil du hellere have min opgraderet pasta og pølser serveret med tomat/spinatsovs? Find opskriften h… […]
[…] pasta og pølser med tomat- og spinatsovs. En opgraderet variant på den traditionelle børneret; pasta og pølser. I denne variant har jeg […]
[…] Lørdag: pølser og pasta med tomat/spinat sovs. […]