Kender du det – man skal have tarteletter med fyld til aftensmaden, men skal man have en eller 2 pakker tarteletter? En pakke er aldrig nok, mens to er alt for mange.. Fortvivl ikke, køb 2 eller 3, eller 4 og brug de resterende til denne lækre resteret: æggeletter! Perfekt på et brunchbord, en lækker frokost eller en hurtig aftensmad. Tarteletter med fyld af pålæg og æg.
Dette er en opskrift som der igennem tiden har fået super meget positiv respons fra jer læsere, og med god grund, de smager super godt, er lækre som rester og er derudover virkelig nemme og hurtige at lave. Det bliver vist ikke meget bedre så var?
Mangler du en god opskrift på tarteletter? Så har jeg selvfølgelig også sådan en, klik her.
Hvilket kød bruges i disse æggeletter aka tarteletter med æggefyld?
Man kan med fordel smide en skive tomat i bunden, inden ægget kommer i, eller skifte skinken ud med andet pålæg, jeg har blandt andet brugt prochetta, hvilket gav en super lækker krydret smag. Pas dog på med at fylde skallen for meget, ægget kan godt flyde ud hvis du gør det. Jeg brugte æg i str. s/m og større æg vil måske flyde ud.
Hvornår skal jeg servere disse tarteletter med fyld?
Du kan med fordel servere disse lækkerier både til aftensmad, brunch og frokost. Jeg bruger dem alt efter hvor mange skaller jeg har tilbage gerne som en nem frokost hvis jeg er hjemme en dag.
Du kan sagtens integrere dem i en skøn brunch til familie og venner. Tarteletter med fyld er et hit blandt de fleste!
Vil du prøve en version med noget andet lækkert fyld? Så kan du prøve mine mini tærteletter.
Vil du fylde dine æggeletter med andre lækkerier?
Du kan variere disse æggeletter i nærmest uendelighed. Jeg har masser af gode ideer:
- Hamburryg i bunden, en skive ost, en skive tomat og et æg (hvor lidt af hviden er frasorteret)
- Rullepølse i bunden, en skive rødløg ovenpå, derefter ægget og en ring snackpeber på toppen.
- Skinke, ost og æg.
- Bacon rundt i kanten, en skive tomat i bunden, ægget ovenpå tomaten.
- En skive ost i bunden, en skive tomat ovenpå og afslutningsvis ægget.
Så altså – kun fantasien sætter grænser når det kommer til tarteletter med æggefyld! Du kan også sagtens røre ægget sammen, og på den måde både tilføje skinkestrimler, revet ost, forskellige grøntsager m.v til dine æggeletter.
Vil du prøve en anden opskrift med ovenstående fremgangsmåde? Så prøv mine pizzaletter!
Æggeletter - tarteletter med æggefyld
Ingredienser
- 10 styk tarteletskaller
- 10 styk skinke
- 10 styk æg
- salt
- peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Stil skallerne i et ildfast fad.
- Put et stykke skinke i hver.
- Slå æggene separat ud i en skål så du kan fjerne skallerne hvis du skulle være uheldig at få dem i. Put et æg i hver tartelet.
- Drys med salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen 30-35 minutter til æggene er stivnet.
- Æggeletterne serveres med en hurtig salat eller bare som de er.
Noter
Mangler du inspiration til andre resteretter som disse æggeletter, kan jeg anbefale: pizzapasta eller bønner ala mexico.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
De ser virkelig gode ud. Tak for inspiration
selv tak!! 🙂
ser virkelig gode ud. Dem vil jeg prøve en dag. Tak for inspiration
Tager det ikke ret lang tid at KLÆKKE æggene
Jo .. det er nok bedst at lade hønen om det, tak for rettelsen 🙂
Baunehøjen 17
[…] Du kan altså også med fordel teste mine æggeletter – de er så gode! […]
[…] Du kan altså også med fordel teste mine æggeletter – de er så gode! […]
[…] Husk at købe rigeligt skaller – der er intet værre end at mangle, og hey hvis du pludselig h… […]
[…] Vi har fundet inspirationen til opskriften hos vores gode ven Michelle fra #Hashtagmor […]
Den dårligste opskrift jeg har prøvet. Tarteketterne blev sorte og æ gget råt. ØV
Øv, det er jeg ked af at høre! Det lyder virkelig mærkeligt 🙁 .. Jeg har ellers lavet dem mange gange selv, i tre forskellige ovne og har desuden kun hørt positivt fra andre der har brugt min opskrift.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen