Jeg tror vist at jeg efterhånden har klargjort hvor glad jeg er for nem og hurtig mad – men sammentid er det vigtigt for mig at vi spiser varieret og får grøntsager hver dag! Jeg har en del “faste” retter som vi skifter mellem på de dage hvor jeg ikke udvikler nye opskrifter til jer – i perioder er nogle af de retter så lagt på hylden og så kommer de ligesom igen efter lidt tid. Vores aftensmad i dag var en “gammel” ret; som er genfundet i min bagvedliggende hukommelse, skinkestang eller butterdejsstang – kært barn, mange navne som man siger. Nå men i dag får i altså min skinkestang opskrift.
Vil du gerne springe alle mine forslag til ændringer i denne skinkestang, og foreslag til tilbehør over? Så kan du klikke lige her, og hoppe ned til opskriften nemt og enkelt: Gå til opskrift
Skinkestang opskrift på 10 minutter, tager vitterligt kun 10 minutter i forberedelserne. Så skal den selvfølgelig hygge sig 30 minutter i ovnen, men der passer den jo sig selv.
Du kan også prøve mine små cheeseburger hapsere af butterdej.
Så hvor længe tager det at lave min skinkestang opskrift?
40 minutter er tiden fra man starter madlavningen til din skinkestang er på borden, men kun 10 minutters aktiv tid. Det er sgu da okay er det ikke? Og ja – det er trods mine 50 madbilleder on the way. Nå men Agnes og Ellie synes altid begge godt om retten. Og så er det også en Jesper kan finde ud af at lave, hvis jeg kommer sent hjem.
Prøv også min kylling i pikantsovs, super let og lækkert!
Herhjemme er det typisk mig der er i køkkenet, men om torsdagen har jeg først fri klokken 17.00 og derfor giver det god mening med nogle lette opskrifter, som Jesper kan fikse mens han også bruger tid med pigerne. Det er altså en skinkestang opskrift som de fleste kan være med på. Det er nok hver 14. dag i gennemsnit at der havner en skinkestang på bordet hos os, på Jespers maddage. Og selvom det selvfølgelig er rart at spise varieret, så er det altså til at leve med at få den samme ret serveret hver 14. dag – når nu jeg er den person i husstanden der står for variationen i og med at jeg sjældent laver de samme opskrifter. De dage Jesper ikke laver skinkestang til aftensmad, står menuen oftest på hotdogs eller pasta med kødsovs. Begge to nemme opskrifter der ikke tager ret lang tid at lave, præcis som butterdejsstangen.
Kan vi putte flere grøntsager i sådan en butterdejsstang med skinke?
Det kan vi altid! Følgende kombinationer kan anbefales i en skinkestang:
- Porre & broccoli.
- Broccoli & gulerødder.
- Porre, broccoli & peberfrugt.
- Tomat & porre.
- Fint hakket løg & tomat.
Derudover skal du selvfølgelig også bare tilføje en hel masse grøntsager ved siden af. Gnavegrønt er altid et hit – men også en salat med almindelige salatgrønt, tomater, salat, agurk, majs og ærter. Når jeg siger gnavegrønt kan du eksempelvis servere: små tomater, snack peber, gulerodsstave, agurk stave, gul peberfrugt, sukkerærter og minimajs. Det er blot nogle af eksemplerne på de ting vi plejer at servere, men kun fantasien sætter grænser, så det er bare at komme igang med at hakke, skrælle og skære.
Du kan også prøve min mad roulade med laks – nemt og lækkert!
En anden måde at implementere mere grønt i retten er at finthakke en masse rå grøntsager, både porre, broccoli nogle svampe og peberfrugt – bland det derefter sammen med din pikantost og smør det ud. Tilføj herefter din skinke og de grøntsager der derudover er i opskriften herefter. På den måde får du altså en hel masse skjulte grøntsager, ved siden af de grøntsager der i forvejen er her i opskriften.
Du kan også sagtens lave en portion varmt fyld, med spidskål stegt sammen med blomkål, peberfrugt og porre. De skal selvfølgelig skæres i små stykker, så de hurtigt tilberedes og sammentid får man ikke kæmpe stykker i munden når man spiser den. Når grøntsagerne er stegt godt og blandet sammen på panden, tilføjes skinke og pikantost.
Det hele fordeles på butterdejen i en streg i midten. Inden stangen lukkes omhyggeligt sammen omkring fyldet.
Hvornår kan retten serveres?
Denne skinkestang er altså helt eminent på både travle dage men også til en lun og lækker frokost og lignende. Du kan eksempelvis servere din skinkestang til:
- Et brunch bord.
- En frokost buffet til familiefesten.
- En forret til aftensmaden.
- En kold snack i madpakken.
- Serveret til aftensmaden med en salat eller gnavegrønt.
- Som erstatning for tærten i en aftenbuffet.
- Som picnicret.
- Som en kold frokost i sommerlandet: forlystelsesparker, zoologisk have eller hvor end du kunne forestille dig at servere den.
Du kan også sagtens lave opskriften på butterdejsstang om til nogle skønne twisters. (du kan finde twister metoden her) Det er altså perfekt i en madpakke, og så smager de skønt med butterdej i stedet for pizzadej (som opskriften jeg linkede til ovenfor er med).
Jeg ynder at lave min skinkestang om til twisters eller små firkantet pakker, hvis det skal med i madpakken eller på tur. Det gør det nemmere at spise hapserne på farten og uden bestik.
Skinkestang opskrift - en lækker butterdejsstang
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 1 pakke buko pikantost (den gule)
- 1 pakke skinkestrimler
- Gulerødder (efter smag)
- Broccoli (efter smag)
Tilbehør
- Gnavegrønt eller en hurtig salat (gulerødder, peberfrugt, agurk)
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og hak/riv/skræl dem i ønskede form.
- Hak broccoli i små stykker.
- Rul dejen ud.
- Smør alt pikantosten ud på dejen.
- Læg grøntsagerne på midten.
- Læg skinken ovenpå grøntsagerne.
- Fold begge sider over fyldet.
- Din Skinkestang bages i ovnen ved 180 grader varmeluft i 30 minutter.
- Serveres med valgfrit tilbehør.
Velbekommen til jer,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Engang i mellem er det rart at følge folk på de sociale medier, for vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke lige bliver påmindet og inspireret til det. Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har dog også en instagram der kun er dedikeret til mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op og desuden også engang i mellem river ældre opskrifter frem fra gemmerne, for at dele yderligere inspiration med mine skønne følgere derinde.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg også deler masser af nye og ældre opskrifter. Kort sagt, jeg er nok at finde på de fleste platforme, og så er det jo bare at vælge din favorit.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Jeg bliver desuden virkelig glad, når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter på de sociale medier. På den måde kommer mine mange opskrifter lettere ud til flere madglade mennesker, som også kan nyde godt af mine nemme og lækre opskrifter. På forhånd, tusind tak for hjælpen!
Den stang lavede jeg altid da i boede derhjemme,og i var så glade for den 😀 Men du har så bare valgt at putte ost i den,så den bliver meget mere fed hahahahahaha… 😀
Nååå nej det er gulerødder kan jeg se,jeg troede bare at det var cheddar ost 😀 :-D..
Hahaha nej bare roligt. Nok er jeg glad for ost men pikantost er rigeligt. Du kan se i opskriften hvad jeg har puttet i ❤
Hejsa, det kunne være helt igennem være fantastisk, hvis der var en som hedder: UDSKRIV 🙂
Jeg har en mindre hjerneskade, og har brug for “roen” fra papiret.
glæder mig til at lave denne opskrift.
Halløj Heidi!
Jeg er faktisk begyndt at lave en del af mine opskrifter i et plugin som giver udskrift muligheden. Jeg kan sagtens gøre det samme med denne. Hvis du lige sender mig en besked på facebook eller instagram (hvis du er de steder) så smider jeg en besked til dig, når jeg har fået det gjort med denne opskrift 🙂
[…] Vil du prøve den omtalte skinkestang? Find min opskrift her. […]
[…] Du kan også prøve denne stang med skinke og pikantost. Nemt og lækkert. […]
[…] Butterdejsstang med skinke og pikantost. […]