Sommeren er ovre os, og endnu en uge er ved at nå sin ende. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig og fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: bacon omviklet laksebøffer med hollandaise og garniture.
Jeg har rullet bacon om mine laksebøffer, for at holde dem i den runde form og selvfølgelig også for smagens skyld. Derudover er der grøntsager og masser af hollandaise.
Mandag: simregryde med ris.
Min simregryde er helt perfekt weekendmad. Den tager lidt tid at lave, hvilket man oftest har mere af i weekenderne – men sammentid er den super let og lækker.
Tirsdag: one pot pasta – kylling i karry.
En nem og lækker variant af one pot pasta, med kylling og karry. Smagfuld og cremet.
Onsdag: cremet frisk pasta med kylling og bacon.
Super skøn pastaret med frisk pasta, mornaysovs, kylling og bacon. Super skøn og lækker opskrift.
Torsdag: græsk inspireret pasta med squash tzatziki.
Skøn og lækker pastaret med krydret græsk inspireret kødboller, skøn persilleomsvøbt frisk pasta og en lækker squash tzatziki. Nemt, sundt og lækkert.
Fredag: cheeseburger rolls med big mac dressing.
Mine cheeseburger rolls er virkeligt nemme og så smager de fantastisk. Jeg har i indkøbslisten skrevet ingredienser på til en dobbelt portion af rolls’ene – dog kun en enkelt portion af big mac dippen, der er nemlig rigeligt.
Lørdag: pasta og pølser med tomat- og spinatsovs.
En opgraderet variant på den traditionelle børneret; pasta og pølser. I denne variant har jeg har smidt masser af ekstra sundhed ind i retten men bevaret genkendeligheden.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
1-2 spsk mel.
1 liter mornaysovs.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
Kulør.
300 gram ris.
600 gram pasta.
1 boullion terning, grønt eller høns.
Jævning.
8 styks tortilliapandekager, jeg brugte små.
1,5 dl mayo.
0,5 dl sød sennep.
2 drueagurker.
1 dåse hakket tomat.
1 lille dåse majs.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Paprika.
Oregano.
Kød:
200 gram hakket oksekød.
850 gram kylling bryst.
500 gram koteletter.
600 gram laks.
500 gram hakket svin- og kalvekød.
Mejeri og kølevarer:
200 gram bacon. (strimler)
1 pakke bacon tern.
200 gram smør.
1L mælk.
1 æg.
2 dl græsk yougurt.
500 gram frisk pasta.
5 dl cremefine eller fløde.
Cheddarost i skiver.
350 gram røde pølser.
Frisk revet parmasan.
Krydderurter:
3 store håndfuld persille.
1 håndfuld purløg.
Frugt og grøntsager:
3 rødløg.
3 løg.
13 fed hvidløg.
1 squash.
1 broccoli hoved.
1 blomkål hoved.
Citron.
400 gram gulerødder.
Forårsløg.
Snack peberfrugt.
Salat.
Agurk.
En stor håndfuld cherrytomater.
Frostvarer:
400 gram ærter.
1 hvidløgsbrød.
500 gram hakket spinat.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.