Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: fuldkornstærte med fetaost.
Denne tærte er både nem og hurtig – og så smager den virkelig!
Mandag: super lækre tortillia panini med frikadeller.
Disse skønne tortillia panini er med fyld af rødkål og frikadeller. Jeg har serveret dem med hjemmelavet aioli og pomfritter.
Tirsdag: ovnbagte krydre kartofler med tun.
Denne skønne ret med fisk er både nem og lækker. Retten indeholder masser af fetaost og majs.
Onsdag: græsk pita med tzatziki.
Disse skønne pitabrød er fyldt med lækre bøffer og masser af tzatziki. Nemt og lækkert.
Torsdag: græsk inspireret pasta med squash tzatziki.
I sidste uge fik jeg flere kommentarer på at jeg havde mange pastaretter – i denne uge er dette den eneste. Tilgengæl er der altså en masse tzatziki på denne uges madplan, men hvis du ikke er fan af det, kan du selvfølgelig sagtens servere retten i morgen med bearnaisesovs eller ketchup.
Fredag: halvbagte kartofler, hasselback gulerødder, hvidløgskoteletter og tzatziki.
Fredag står menuen på halvbagte kartofler, hasselback gulerødder, hvidløgskoteletter og tzatziki – og hvor smagte det bare godt!
Lørdag: ristaffel med kylling i karry.
Dette er seriøst en af vores livretter herhjemme, super lækker kylling i karry med masser af skøn tilbehør. Jeg har denne gang smidt lidt peanuts, kokos, banan og kiwi på indkøbslisten som topping.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie (solsikke).
4 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
1 terning hønsebullion.
1 dåse kokosmælk.
1 lille dåse majs.
1 dåse tun.
Rødkål.
1-2 tsk dijon sennep.
250 gram ris.
4 Tortillia pandekager.
4 pita brød.
Peanuts.
Kokosmel.
Krydderier:
Oregano.
Paprika.
Salt.
Peber.
Timian.
Hvidløgspulver.
Chilipulver.
Rosmarin.
Karry.
Persille. (tørret)
Frugt og grøntsager:
2 hjertesalat.
3 Agurk.
3 Majskolber.
2 snackpeber.
1 squash.
28 fed hvidløg.
4 forårsløg.
3 løg (gerne rødløg)
600 gram små kartofler.
500 gram bagekartofler.
1000 gram gulerødder.
2/3 broccoli.
3 Banan.
3 Kiwi.
Friske krydderurter:
Persille.
Purløg.
Kød:
500 gram hakket oksekød.
500 gram svine koteletter.
500 gram hakket svin- og kalvekød.
500 gram kylling bryst.
Mejeri og kølevarer:
1000 gram græsk yougurt.
150 gram blødt smør.
250 gram fetaost.
2.5 dl mælk.
6 æg.
50 gram revet mozerella.
250 gram frisk pasta.
6 Frikadeller.
Frostvarer:
pomfritter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.