Tun på dåse er proteinet i denne skønne opskrift – men kombinationen af alle ingredienserne er virkelig værd at prøve – også selvom det måske ikke lyder vildt lækkert, så smager det altså helt fantastisk.
De kartofler du bruger, skal helst være små kartofler uden jord, men du kan også sagtens bruge større kartofler og blot skære dem i mindre stykker. Jeg er vild med dem fra princip – der er omkring 600 gram i sådan en pose og den mængde passer perfekt til vores lille familie på 4.
Når det kommer til fetaosten, så bruger jeg helst den fra puck, den er vildt lækkert cremet og smager fantastisk både varm og kold. Min fetaost blander jeg med et halvt rødløg og hvidløg, det giver en god smag!
Af grøntsager finder man i retten kun majs, majs som tilbehør og majs som topping, men hey vi er vilde med majs. Du kan sagtens smide edamamebønner eller fint skåret rød peberfrugt på retten også – disse ville jeg smide på henholdsvis efter og før den sidste tur i ovnen. (Altså peberfrugten inden den kommer i ovnen sidste gang – edamamebønnerne lige inden serveringen) Server også gerne en salat som tilbehør til din ‘tun-i-fad’, det er altid en succes.
Mængde: 2 voksne og 2 børn.
Tilberedningstid: 1 time.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
600 gram små kartofler.
Olie.
Salt.
Tørret persille.
Hvidløgspulver.
Chilipulver.
Frisk (eller tørret) timian.
Frisk (eller tørret) rosmarin.
100 gram feta.
1/2 rødløg.
3 fed hvidløg.
3 Majskolber.
Smør.
1 dåse tun.
Fremgangsmåde:
1. Rens dine kartofler, put dem i et ildfast fad. Hæld olie på toppen og drys med frisk (eller tørret) timian, salt, tørret persille, hvidløgspulver og chilipulver. Tilfør tilsidst et par kviste frisk timian og frisk rosmarin, de skal blot give smag til retten. Sæt dine kartofler i ovnen i ca 30 minutter til de er gennemstegt.
2. Skær dit fetaost i mindre stykker, skær desuden både rødløg og hvidløg i små stykker og bland alle 3 dele godt sammen i en skål.
3. Fjern skræld på dine majs og skær dem i 3 stykker hver. Kog majsene i letsaltet vand.
4. Tjek om dine kartofler er færdige i ovnen med en gaffel, hvis de er det fjerner du dine krydderikviste og dernæst smider du din fetablanding på toppen og sætter den i ovnen i 5 minutters tid.
5. Tag et enkelt stykke majs op og skær majsene af, dette skal du bruge som topping.
6. Når retten er færdig i ovnen tilsætter du majs og tun fra dåse på toppen. Retten er nu klar til servering.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] Søndag: ovnbagte krydrekartofler med tun og fetaost. […]
[…] Søndag: ovnbagte krydret kartofler med tun og fetaost. […]
[…] Mandag: ovnbagte kartofler med tun og fetaost. […]
[…] Søndag: kartofler, bagt feta og tun […]