Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: one pot – farseret porre med hasselback kartofler.
Denne one pot er farseret porre på den nemmest mulige måde, serveret med hasselback kartofler og masser af smørsovs er retten både let at lave og super smagfuld.
Mandag: kylling boller i karry.
Jeg elsker boller i karry, og min variant med kylling er virkelig virkelig lækker! Du kan med fordel krydre bollerne med friske krydderurter – men det smager også skønt uden.
Tirsdag: cremet pasta med soltørret tomat og kæmpe nuggets.
Den her pasta smager super skønt og det samme gør sig gældende for mine kæmpe store nuggets! Vi elsker denne ret herhjemme.
Onsdag: fried rice med stegte rejer.
En let onsdagsmenu med 2 slags rejer (eller en slags, du kan bare vælge jeres favoritter). Ris, æg og grøntsager, whats not to like?
Torsdag: one pot pasta – bearnaise.
Denne skønne one pot er med hakket svinekød og bearnaisesovs – derudover er den spækket med grøntsager og masser af smag. Jeg er ret vild med den – og det håber jeg også at i bliver.
Fredag: mini kylling farsbrød, fyldte peberfrugter og grov bulgur.
Disse minifarsbrød er super lækre og også ret nemme, med peberfrugt og grov bulgur udgør det en skøn sammensætning og det smager skønt. Ostecremen i peberfrugterne giver den “sovs” man har behov for til ens bulgur.
Lørdag: hakkebøffer med pomfritter og bearnaise.
pomfritter, bearnaise og hakkebøf, lidt skørt – det ved jeg, men ikke desto mindre, så er det lækkert.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
Sesam.
Grov bulgur.
2 boullionterninger (grønt el. svin)
2 breve bearnaise pulver.
500 gram valgfri pasta.
5 dl rasp.
1/3 glas soltørret tomat.
1 dl havregryn.
2 spsk mel.
550-650 gram ris.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Paprika.
Karry.
Oregano.
Hvidløgspulver.
All round krydderi.
Kød:
500 gram hakket oksekød.
900 gram hakket kylling.
1000 gram svinekød.
500 gram kylling bryster.
Mejeri og kølevarer:
1 bøtte bearnaise.
1 rulle butterdej.
250 gram rejer.
6 æg.
6 stykker bacon.
100 gram fetaost.
100 gram hvidløgssmørreost.
1/4 liter madlavningsfløde.
250 gram smør.
0.5 liter mælk.
Grøntsager:
2 tomater.
4 forårsløg.
2 porre.
1 rødløg.
3 snack peberfrugt.
4 gulerødder.
700 gram små kartofler.
En god portion champignons.
Purløg.
Persille til pynt.
Frost:
600 gram ærter.
1 pose pomfritter.
1.5 dl majs.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.