Tiden løber afsted med hastige skridt. Anden måned i 2020? Det er crazy! Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: ovnbagte krydrekartofler med tun og fetaost.
Skønne krydret ovnbagte kartofler der er bagt med fetaost og rødløg. Serveret med majs. Let og lækkert!
Mandag: kødboller af medister med spaghetti og tomatsovs.
Skøn menu bestående af spaghetti med tomatsovs og bacon omviklet kødboller af medister. Nemt og lækkert!
Tirsdag: skønne mini pizza tærter.
Disse pizza tærter er altså virkelig lækre og desuden mega nemme at lave.
Onsdag: butterdej med fyld af svinekød.
Den her ret er ikke just sund, men det gør den slet ikke mindre lækker, nærmest tvært imod. De er altid et sikkert hit når de lander på menuen hos os ihvertfald.
Torsdag: pastasalat med kylling, bacon og hvidløgsost.
Skøn cremet pastasalat med masser af forskelligt grønt, sprødstegt bacon og stegt kylling. Nemt og lækkert!
Fredag: indbagt græsk farsbrød med kartofler og tzatziki.
Virkelig skønt farsbrød med fetaost, peberfrugt og indbagt i butterdej. Serveret med ovnbagte kartofler og tzatziki.
Lørdag: burger med græsk bøf og couscous salat.
Nu hvor vi alligevel har gang i tzatzikien og fetaosten, så er en græsk burger altså ikke af vejen! Lav en god portion allerede fredag, så du har til begge dage. Den vil have trukket helt perfekt meget smag af hvidløg ud i løbet af natten her på anden dagen.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 dåse tun.
Olie.
1 portion tomatsovs.
10 stk tarteletter.
4 burgerboller.
Sesamfrø.
250 gram pasta.
1-2 dl couscous.
250 gram spaghetti.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Tørret persille.
Hvidløgspulver.
Chilipulver.
Timian.
Rosmarin.
Mejeri og kølevarer:
Smør.
6 hele æg.
1 stk mozerella kugle.
500 gram fetaost.
1 pakke buko hvidløgsost (de runde pakker)
1 pakke buko grøn pikant (med krydderurter)
100 gram gouda (jeg brugte 150 gram men det var for meget)
550 gram græsk yougurt.
3 ruller butterdej.
1 pakke bacon i skiver.
150 gram bacon i tern.
200 gram kylling (jeg brugte forstegt kylling)
pepperoni (jeg brugte ca. en halv pakke)
Frugt og grøntsager:
600 gram små kartofler.
750 gram små kartofler.
300 gram gulerødder.
4 forårsløg.
3 rødløg.
2 rød snackpeber.
15 fed hvidløg.
2,5 agurk.
4 tomater.
Salat.
Krydderurter:
Persille.
Kød:
1 medister.
1000 gram svinekød.
500 gram hakket oksekød.
Frostvarer:
3 Majskolber.
2 dl ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Glæder mig til at modtage mad foreslag
Vil h’erne modtage nyt