Tærte er et sikkert hit hos os – måske fordi jeg er typen der elsker æg og ost? Men også pigerne elsker det! Det er nemt at bikse sammen, jeg laver oftest tærte til 2 dage i streg, fordi jeg elsker nem mad. I sådan en klassisk tærte som denne er der typisk lidt for lidt til 2 dage, derfor kan det anbefales at lave den sammen med “minitærterne” så har vi både aftensmad til 2 dage og frokost til både Jesper og jeg – win win! Dette er en klassisk porre tærte med skinke og broccoli.
Klassisk porre tærte med skinke
Fyldet i tærten kan varieres i en uendelighed – det er praktisk talt kun fantasien der sætter grænser, og min fantasi fejler ingenting. Dette er dog bare en klassisk porre tærte med skinke og broccoli!
Af variationer kan blandt andet nævnes:
- Kylling, porre, peberfrugt og fetaost.
- Laks, broccoli og spinat.
- Vegatarversionen med kartofler, tomater og purøg smager også lækkert!
Nå men her får i altså opskriften på en helt klassisk porre tærte med skinke og broccoli.
Var det noget med en fuldkornstærte med feta? Opskriften finder du her.
Tærte med skinke og broccoli
Engang imellem laver jeg dejen selv, men skal det være nemt køber jeg den – det smager faktisk udemærket, og så er det så meget hurtigere! Denne klassisk porre tærte med skinke og broccoli er lavet med en købt tærtedej.
Vil du hellere prøve en anden tærte? Så kan jeg anbefale pizzatærten – opskriften findes her.
Klassisk porre tærte med skinke og broccoli.
Ingredienser
- 1 rulle tærtedej
- 150 gram skinkestrimler
- 2/3 broccoli
- 3/4 porre
- 8 hele æg
- 1 dl fløde (eller mælk hvis i ikke har fløde)
- salt
- peber
- 150 gram mozzarellaost
- 1 tomat (som topping)
Sådan gør du
- Grøntsagerne snittes fint.
- Tærtedejen puttes i formen.
- Fyldet ligges på dejen: broccoli, porre, skinke.
- Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
- Æggemassen hældes ned i tærteformen.
- Osten fordeles på toppen.
- Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten.
- Tærten bages i ca. 45 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.
- Server eventuelt en salat som tilbehør til denne klassisk tærte - eller spis den som den er. Rester kan med fordel bruges i madpakken eller dagen efter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også få den helt klassiske tærte med skinke – den opskrift er lige her. […]