I dag stod menuen på minitærter herhjemme. Halvdelen med laks, spinat og porre. Den anden halvdel med skinke, porre og broccoli. Tærte er en nem måde at få flere grøntsager ind i hverdagen – man kan putte alverdens grøntsager i tærten og så kan den serveres med alverdens lækre salater. Kun fantasien sætter grænser.
I dag lavede jeg tærten på en færdigkøbt bund – sådan er det typisk til hverdag mens jeg i weekender oftest bager bunden selv. For mig giver det mest mening at spare de ting væk der tager min tid i hverdagene så jeg har endnu mere tid med mine børn!
Der blev 11 minitærter af min portion, men havde jeg rullet dejen lidt ud så havde der nemt været 12. Det er passende til en familie af vores størrelse – de er ihvertfald alle blevet spist.
For at minimere madspild og spare tiden i morgen, har jeg lavet en almindelig tærte også – men opskriften er lavet udfra mængden af ting jeg brugte til minitærterne.
Ingredienser:
1 rulle tærtedej
50 gram skinkestrimler
100 gram varmtrøget laks
3 små broccoli buketter
1/4 del porre
En håndfuld frisk spinat
4 æg
0.5 dl fløde
Salt og peber
50 gram ost
Spray olie eller andet fedtstof til formen (jeg brugte kokosolie spray)
Fremgangsmåde:
1. Grøntsagerne snittes fint.
2. Tærtedejen skæres i passende stykker – jeg brugte en lille skål som passede perfekt i målene til min muffinform.
3. Formen smørres og tærtedejen puttes i formen.
4. Fyldet ligges på dejen:
– broccoli, porre, skinke
– porre, spinat, laks
5. Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
6. Æggemassen hældes ned i tærteformene.
7. Osten fordeles på toppen.
8. Minitærterne bages i ca 15 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.
Velbekommen.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen <3
[…] som denne er der typisk lidt for lidt til 2 dage, derfor kan det anbefales at lave den sammen med “minitærterne” så har vi både aftensmad til 2 dage og frokost til både Jesper og jeg – win […]