En skøn stak pandekager ligesom i rasmus klump er altid en succes hos børnene. Denne gang stod den på pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager, og på trods af en stor mængde grøntsager, så var det altså et hit hos børnene. Personligt er jeg også kæmpe fan, mest af alt fordi der er super meget ost på toppen!
Pandekager med fyld
Når jeg laver pandekager med fyld så plejer jeg at gå efter nogle madpandekager, som ikke smager af ret meget. De skal ligesom bare være det der holder retten sammen. Sammentid er det selvfølgelig vigtigt at de komplementere kødsovsen, så vi kan få en lækker pandekage med fyld.
Jeg plejer at putte lidt kanel i mine pandekager. Det kan jeg personligt vildt godt lide. Er man ikke kaneltypen, så kan den del selvfølgelig bare springes let og elegant henover.
Vil du hellere have en anden type fyld? Så prøv mine pandekager med laks og dilddressing.
Bagt kødsovs med grøntsager
En bagt kødsovs med grøntsager er faktisk bare din favoritkødsovs, som der har fået lov til at simre i ovnen med et lag ost på toppen, i stedet for en lang simreperiode på komfuret. Det giver to fordele. For det første får kødsovsen en længere simretid, hvis du ikke behøver holde øje med den på samme måde som i en gryde. Derudover så er smeltet ost altså bare fantastisk på de fleste retter, det er en kæmpe fordel at man i denne ret har den smeltede ost ovenpå kødsovsen, i stedet for at skulle tilføje det til pandekagen og derefter håbe på at det smelter.
Vil du have flere grøntsager i din kødsovs? Så kan jeg anbefale fint skåret spidskål, porre eller revet squash. Desuden kan blomkål og broccoli i små buketter også med fordel tilføjes til denne kødsovs med grøntsager. Udover disse grøntsager i kødsovsen, så kan man også sagtens tilføje lidt grønt til pandekagerne, her er spinat et udmærket bud, jeg ville vælge frosset hakket spinat, som blot tøes op og røres ud i pandekagerne. Desuden kan man tilføje krydderurter som persille og purløg til både kødsovs og topping.
Vil du hellere have en pandekage med kylling? Så synes jeg du skal prøve denne opskrift.
Pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager
Ingredienser
Pandekager
- 2 æg
- 4 dl mælk (eller lidt mere/mindre alt efter ønsket konsistens)
- 1 spsk olie
- 200-250 gram mel
- 1 tsk kanel
- salt
- Smør/olie (til bagning)
Bagt kødsovs
- 500 gram hakket svinekød
- 4 fed hvidløg
- olie
- 4 styk gulerødder
- 1,5 styk almindelige løg
- 3 styk forårsløg
- 1 styk snackpeber
- 1 dåse tomatpure
- salt
- peber
- oregano
- kanel
- 1 glas tomatsovs (gerne hjemmelavet)
- 2 dl mælk
Topping
- 100 gram cheddarost (revet)
- 100 gram mozzerellaost (revet)
Sådan gør du
- Start med din dej til pandekagerne, så den kan få lov at trække efterfølgende. Bland dine æg sammen i en skål med dit olie. Tilsæt skiftevis lidt mælk og lidt mel. Ved at sørge for at dejen altid er ret tyk, slipper du for klumper i dejen. Når al mel er tilføjet, tilsætter du salt og kanel. Derefter gør du dejen tyndere ved at hælde dit sidste mælk i dejen stille og roligt under omrøring. Jeg kan bedst lide at konsistensen er ret tynd. Ikke mælketynd selvfølgelig.
- Sæt din pandekagedej på køl.
- Hak dine grøntsager: løg i tern, forårsløg i ringe, gulerødder i små tern og peberfrugten ligeså.
- Hak dine hvidløg fint - de skal ikke blandes sammen med de andre grøntsager.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Steg dit kød i lidt olie sammen med dit hvidløg.
- Når kødet er gennemstegt tilføjes din tomatpure. Lad det varme godt igennem inden du tilføjer grøntsagerne.
- Tilsæt væske og tomatpure. Hold lidt igen med mælken - så kødsovsen ikke bliver al for tynd. Du kan også jævne den, hvis du alligevel har fået for meget mælk i. Smag til med salt, peber, oregano og kanel. Lad det simre mens du gør klar til pandekagebagning.
- Find din favoritpande frem. Smelt lidt smør eller varm lidt olie på panden. Rør din dej igen, inden du bager den første pandekage.
- Når første pandekage er kommer på panden, skal kødsovsen igen have opmærksomhed. Hæld den i et ovnfastfad. Tilføj din ost på toppen og sæt den i ovnen i 15 - 20 minutter. Tager din pandekagebagning længere til, så kan kødsovsen sagtens være længere tid i ovnen. Du skal dog tildække den med staniol efter max 20 minutter, så osten ikke bliver sort.
- Bag resten af dine pandekager.
- Server nu dine pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager og nyd det.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: pandekager med fyld af bagt kødsovs […]
[…] Søndag: pandekager med gratineret kødsovs […]
[…] Du kan også lave helt almindelige pandekager med kødsovs – her kan jeg anbefale min opskrift… […]
[…] Søndag: pandekager med bagt kødsovs […]
[…] Søndag: pandekager med bagt kødsovs […]
[…] Søndag: pandekager med bagt kødsovs […]
[…] Søndag: pandekager med bagt kødsovs […]