Skønne smagfulde spinat pandekager med oksekød. Min opskrift på spinatpandekager er genial til børn der helst ikke spiser for mange grøntsager men som sammentid elsker pandekager med fyld og flotte farver. Spinat pandekager er fyldt med smag og passer perfekt sammen med en afbalanceret kødsovs, salat og ost.
Opskrift på spinatpandekager
Min opskrift på spinat pandekager med oksekød er super simpel og nem at lave. Tag gerne børnene med i køkkenet og lad dem starte blenderen mens de ser dejen til spinat pandekager forvandle sig til Hulk-farve. Det er et sikkert hit herhjemme at være den der får lov at trykke på blenderen! Når dine spinatpandekager steger er det vigtigt at lade dem stege ved lav varme, for at sørge for at dejen ikke bliver for brun men kun tager let farve. På den måde er dine spinatpandekager smukt grønne hele vejen igennem tilberedningen.
Du kan også blende rødbede i pandekagedejen hvis du hellere vil have en rød farve. Jeg kan bedst lide spinaten, men det er jo en smagssag.
Spinat pandekager med oksekød
Mine spinat pandekager er fyldt med oksekød, grøntsager og ost. Du kan sagtens bruge stegt kylling og bacon med karrydressing eller røget laks med hjemmerørt dilddressing i dine spinatpandekager også, hvis du gerne vil varierer lidt i fyldet eller bare ikke er så vild med oksekød. Jeg steget mit oksekød og tilføjer løg, hvidløg og tomatsovs. Du kan også tilføje grøntsager til kødsovsen, det kunne være revet gulerødder, små broccoli buketter eller bønner.
Spinat pandekager med oksekød
Ingredienser
Spinatpandekager
- 1 stor pose frisk spinat.
- Olie.
- 4 dl mælk (mere eller mindre ved behov.)
- 250 gram mel.
- 3 æg.
- Salt.
- Olie eller smør til stegning ved behov.
Kødsovs
- 4 fed hvidløg.
- 1 almindeligt løg.
- 500 gram hakket oksekød.
- 1 glas tomatsovs.
Tilbehør.
- 1 stor gulerod.
- ½ agurk.
- 1 hel snackpeber.
- 1 lille dåse majs.
- 100 gram revet mozzerella ost.
Sådan gør du
- Vask dit spinat. Put det i en blender med 1 spsk olie, overskudsvandet fra spinaten og lidt mælk for at blenderen kan tage fat i spinaten.
- Når spinaten er kørt til en samlet væske uden stykker af spinat i, skal du tilføje mel og æg. Lad det køre på blenderen til det hele er samlet. Tilføj derefter mere mælk til du har den ønsket konsistens. Det kan sagtens være både mere eller mindre end jeg har skrevet på ingredienslisten. Tilføj også lidt salt til dejen.
- Lad dejen samle sig i køleskabet mens du gør klar til kødsovsen og tilbehøret.
- Skær løg og hvidløg i små tern til kødsovsen. Skær agurk og peberfrugter i aflange tynde skiver. Skæld din gulerod og smid skrællen ud. Fortsæt med at skrælle den i lange strimler som tilbehør.
- Steg løg, hvidløg og hakket oksekød i en gryde. Mens det steger, kan du begynde at bage dine pandekager. Jeg bager pandekager på to pander af gangen, så maden er hurtigere klar til de sultne børn.
- Jeg putter en smule smør eller olie på panden ved behov - cirka ved hver tredje eller fjerde pandekage. Pandekagerne bages ved mellemhøj varme og vendes når toppen er "tør" og dermed gennembagt. Vend derefter pandekagen.
- Når dit oksekød er gennemstegt tilføjer du dit tomatsovs. Varm det godt igennem og lad det simre på lav varme til pandekagerne også er klar til servering.
- Server dine spinatpandekager med lidt ost, kødsovs og grøntsager på toppen.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: spinatpandekager med fyld […]
[…] Du kan også lave en portion spinat pandekager med kødfyld hvis du gerne vil have aftensmaden klar … […]
[…] Spinat pandekager med oksekød. […]
[…] Søndag: spinat pandekager […]
[…] Spinat pandekager med kødsovs og grøntsager. Mine børn elsker en god spinatpandekage fyldt med kødsovs af enten oksekød eller hakket kylling, grøntsager og mozzerellaost. Nemt og lækkert. […]
[…] Søndag: spinat pandekager […]
[…] Søndag: spinat pandekager […]
[…] Søndag: spinat pandekager […]
[…] Søndag: spinat pandekager […]