Min opskrift på hjemmelavet rejesalat med asparges og purløg er super nem at bikse sammen. Rejesalat er en super lækker pålægssalat som egner sig godt til påskefrokost, julefrokost eller lidt ekstra hygge til en weekend frokost. Jeg laver den relativt neutral i smagen da jeg godt kan lide at man kan smage de forskellige råvarer som i dette tilfælde er asparges, rejer, purløg og karse. Det er skønne ingredienser der giver en masse god smag til rejesalaten og som sammentid bare er super lækre.
Opskrift på hjemmelavet rejesalat
Du kan bruge din rejesalat på rugbrød, på flutes eller hjemmebagte boller. Du kan også smide den ovenpå en simpel grøn salat med lidt tomat og agurk. Hvis du vil tage den skridtet videre kan du fylde din rejesalat i halve avocadoer og nyde den med en cremefraiche dressing eller thousand iceland dressing. Jeg er vild med rejesalaten på det meste. Den fungere også eminent sammen med halverede æg på rugbrød som en selvstændig ret til påskebordet.
Hjemmelavet rejesalat med asparges og purløg
Jeg kan godt lide kombinationen af creme fraiche og mayonnaise i pålægssalaten. Du kan dog også lave den med 2/3 dele mayonnaise og 1/3 del creme fraiche eller omvendt hvis du gerne vil have at enten mayonnaisen eller creme fraichen er mere dominerende. Du kan tilføje ekstra citronsaft eller lidt af væsken fra dine asparges hvis du gerne vil ændre lidt på smagen med andet end salt og peber.
Vil du prøve nogle andre skønne pålægssalater? Du kan finde en masse af mine nemme pålægssalater her:
- Skinkesalat.
- Æggesalat – almindelig eller med karry.
- Hønsesalat.
- Tunmousse uden husblas.
- Lakserilette
Du kan også finde meget mere inspiration til påske frokosten i denne kategori.
Hjemmelavet rejesalat med asparges og purløg
Ingredienser
- 200 gram rejer (jeg brugte bare rejer fra frost der var tøet op)
- ⅓ dåse aspargessnitter.
- 1 spsk cremefraiche 18 %.
- 1 spsk mayonnaise.
- Salt. (mængde efter smags præference)
- Peber. (mængde efter smags præference)
- Purløg. (mængde efter smags præference)
- Karse. (mængde efter smags præference)
- Citronsaft. (mængde efter smags præference)
- ¼ finthakket løg.
Sådan gør du
- Hak løg, purløg og klip dit karse i små stykker. (vask det først)
- Bland cremefresie, mayonnaise, løg, purløg, karse og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Tilføj derefter rejer og asparges til blandingen. Jeg klipper mine asparges over fordi mine rejer er meget små, men det kan du vurdere ud fra hvordan dine rejer er.
- Server derefter din rejesalat med rugbrød, på ristet toastbrød eller hvad du ellers kunne tænke dig. Du kan også bruge den på en salat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!