Lakserilette er en virkelig lækker pålægssalat som passer virkelig godt til påskefrokost, julefrokost eller lidt ekstra hygge til en frokost i weekenden. Min lakserilette med bagt laks og purløg er oplagt hvis du har en rest bagt, stegt eller varmtrøget laks men du kan også lave laksen til formålet. Du kan bruge din lakserilette på rugbrød, på flutes eller på friske hjemmebagte boller. Du kan også smide den ovenpå en simpel grøn salat med lidt tomat og agurk. Hvis du vil tage den skridtet videre kan du fylde din lakserilette i halve avocadoer og nyde den med en cremefraiche dressing eller thousand iceland dressing. Jeg er vild med lakseriletten på det meste. Den fungere også eminent sammen med friske rejer og salatblade på rugbrød som en selvstændig ret til påskebordet.
Jeg laver den relativt neutral i smagen. Jeg kan virkelig godt lide at man kan smage de forskellige råvarer som i dette tilfælde er laks, purløg og persille. Du kan dog også sagtens bruge noget dild i din lakserilette men det havde de ikke da jeg købte ind den dag. Det er skønne ingredienser der giver en masse god smag til lakseriletten og som sammentid bare er super lækre. Du kan overveje at tilføje lidt citronsaft hvis det også er noget du elsker, men det har jeg ikke med i opskriften.
Lakserilette med bagt laks og purløg
Jeg har lavet ekstra laks dagen før til aftensmaden som jeg kunne bruge i denne lakserilette. Men du kan også vælge at lave den med enten stegt laks eller varmtrøget laks. Hvis du vælger den varmtrøget af slagsen så vær obs. på at der ofte er peber eller andet krydderi på toppen som du skal korrigerer for i dressingen.
Jeg kan godt lide kombinationen af creme fraiche og mayonnaise i pålægssalaten. Du kan dog også lave den med 2/3 dele mayonnaise og 1/3 del creme fraiche. Omvendt hvis du gerne vil have at enten mayonnaisen eller creme fraichen er mere dominerende.
Vil du prøve nogle andre skønne pålægssalater? Du kan finde en masse af mine nemme pålægssalater her:
Du kan også finde meget mere inspiration til påske frokosten i denne kategori.
Lakserilette med bagt laks og purløg
Ingredienser
- 200 gram laks. (du kan enten brugt ovnbagt og afkølet laks fra dagen før eller varmtrøget laks købt til formålet)
- 1 spsk creme fraiche.
- 1 spsk mayonnaise.
- Salt. (mængde efter smags præference)
- Peber. (mængde efter smags præference)
- Persille. (mængde efter smags præference)
- Purløg. (mængde efter smags præference)
- ¼ finthakket løg.
Sådan gør du
- Mas dit laks med en gaffel så det bliver meget små stykker.
- Hak løg, purløg og persille små stykker. (vask det først)
- Bland cremefresie, mayonnaise, løg, purløg, persille og smag til med salt og peber.
- Tilføj derefter laks til blandingen og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.
- Server derefter din lakserilette med rugbrød, på ristet toastbrød eller hvad du ellers kunne tænke dig. Du kan også bruge den på en salat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!