Endnu en uge er ved at være slut og det samme gør sig gældende for 2018, endnu en ny madplan er klar fra mig, den sidste for i år. Næste år er jeg selvfølgelig tilbage igen med ugentlige madplaner og en masse nye opskrifter. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, her samler jeg alle uges opskrifter og billeder af min mad. Jeg afslutter alle mine madplaner med en opdelt indkøbsliste. Som altid er madplanen baseret på retter til en familie på 4, vi har 2 små børn som ikke spiser lige så meget som større børn, men vi har stort set altid rester, som Jesper i stedet får med på madpakke – min vurdering er derfor at min madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn ca op til 8 års alderen. Du kan vælge at supplere med ekstra grøntsager, en frisk salat, hjemmebagt brød eller hvad du ellers føler passer til dagens ret, hvis i er en større familie eller har ældre børn.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, jeg har dog ikke udgivet en eneste opskrift på bloggen denne uge, fordi jeg har holdt ferie, så derfor er denne madplan udelukkende baseret på gamle retter, normalvis smider jeg også andre ældre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (he he). Jeg holder primært fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer en masse grøntsager i alle vores måltider for at få mere sund mad.
Min madplan er uden pris – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Min madplan er i denne uge lidt anderledes – mandag hvor det er nytårsaften, har jeg ingen menu, af den årsag at de fleste allerede har planlagt deres menu, og ofte spiser flere mennesker sammen. Jeg har dog tilføjet vores menu, som en inspiration.
Søndag: pikante skinkepakker.
Disse skinkepakker af butterdej med pikantost og skinkestrimler er super lækre. Både børn og voksne i vores husstand er vilde med dem. Som tilbehør til skinkepakkerne har jeg skåret 2 gulerødder, 1/2 peberfrugt og 1/2 agurk.
Mandag: N Y T Å R S A F T E N!
Jeg har ikke skrevet nogle ingredienser på til denne dag – da min formodning er at de fleste allerede har helt styr på menuen, eller er inviteret hjem til andre.
For vores vedkommende er menuen som følgende:
Raclette med blandt andet:
Kylling, mini bøffer, pølser, grøntsager, kartofler, masser af ost, ananas, æggemasse, nachos chips, pomfritter og bearnaise.
Dessert: tag selv is med flødeskum, chokoladesovs, vafler og krymmel.
Derudover: kransekage, børnechampange og slik.
Vi holder fest herhjemme, kun os 4 i år efter pigernes ønske, så vi har valgt den stille og rolige, børnevenlige løsning med masser af hygge og ultra nem mad. OG JEG MEGA GLÆDER MIG!
Tirsdag: pulled chickendogs.
Dagen derpå, skal maden være en smule syndig ikke? Disse pulled chicken dogs er både virkelig lækre men også nemme at lave.
Jeg anbefaler at lave den pulled chicken der skal bruges til onsdagens menu sammentid, så er maden endnu nemmere dagen efter hvor de fleste er startet på arbejde men stadig er trætte efter mandagens fest. (Jeg har medregnet dobbeltportion af ingredienserne til denne pulled chicken, altså 7-8 stykker kyllingebryst, 2 pose tacomix og 4 spsk olie. Der er helt sikkert rester, dem kan du blot fryse ned)
Onsdag: pastasalat med pulled chicken og fetadressing.
Denne pastasalat er vildt lækker, mums altså! Og med rester fra tirsdagsmenuen er der kun en pastasalat og en dressing at bikse sammen, yees!
Der er måske for meget pastasalat her – men det kan med fordel bruges i madpakken.
Torsdag: humus, kylling og skønne grøntsager.
Humus er virkelig en skøn dip, hvis man spørger mig. Det gør grøntsager endnu mere lækre at spise, når man kan dyppe dem i den krydret humus. Jeg har valgt at servere kylling til retten, men det kan undværes hvis man erstatter det med lidt flere grøntsager, og derved er retten vegansk.
Fredag: kylling med peberfrugtsovs.
Retter serveret i en pande har vist fået overtaget her på bloggen – men det smager bare super lækkert og så er det en god måde at præsentere sin ret. Peberfrugtsovsen smager skønt!
Lørdag: one pot bøf bearnaise.
Sidst men ikke mindst, står denne uges menu på en skøn one pot bøf bearnaise, det smager super lækkert, men er sammentid er det nemt og enkelt at lave, lige hvad man har brug for efter en lang uge.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
500 gram pasta.
Olie.
2 pose tacomix.
Hotdog brød.
Hvidløgsdressing (min var fra bahnke).
En dåse kikærter.
2 spsk sesamfrø.
1/2 dåse hakket tomat.
1 grøntsagsfond (knorr).
Jævning.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Timian.
Paprika.
Hvidløgspulver.
Oregano.
Spidskommen.
Mejeri og kølevarer:
1 rulle butterdej.
100 gram skinkestrimler.
100 gram buko pikantost.
500 gram puckost.
2 spsk creamfresie.
Frisk revet cheddarost.
Smør.
Mælk.
1 bøtte bearnaise.
Kød:
9-10 stykker kyllingebryst.
500 gram hakket oksekød.
Frugt og grøntsager:
1/2 agurk.
5 fed hvidløg.
1 hjertesalat.
Saften af 1 citron.
700 gram peberfrugter.
900 gram kartofler.
800 gram gulerødder.
2 rødløg.
Frisk persille.
1 porre.
Frostvarer:
1 pose ærter.
1 pose grønne bønner.
1 pose edamamebønner.
3-4 majskolber (frost).
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.