Disse små pikante skinkepakker aka butterdej med fyld er helt vildt skønne som en nem og lækker sommersnack. Vi spiste dem som en let aftensmad under parasollen med grøntsagsstave som tilbehør. Maden var væk på ingen tid, jeg burde næsten have lavet en dobbelt portion! Pigerne tog en enkelt hapser i den ene hånd mens de i den anden hånd tog en grøntsagsstav. Så løb de ellers rundt og legede i haven. Opskrifter med butterdej er generelt set virkelig gode som “hapsemad” til både børn og voksne. Jeg har mange opskrifter med butterdej på bloggen og det er altid et kæmpe hit når de serveres.
Butterdej med fyld – skønne opskrifter med butterdej.
Leder du efter inspiration til lækre opskrifter med butterdej? Så er du kommet til det rette sted! Butterdej er en alsidig ingrediens, der kan bruges til at lave alt fra søde desserter til pikante hovedretter. En spændende mulighed er at eksperimentere med “pikante skinkepakker” – en kombination af saftig skinke og sprød butterdej.
Pikante skinkepakker er en skøn snack opskrift, der er hurtig og nem at lave. Disse pikante skinkepakker er ikke kun velsmagende, men de er også alsidige. Du kan tilføje ekstra ingredienser efter smag og behag – tænk på revet ost, løgringe, soltørrede tomater eller friske krydderurter. Server dem som en lækker forret, som en del af en brunch, som en let frokostret eller til aftensmaden med en god salat eller grøntsagsstænger.
Det er super simpelt at lave butterdej med fyld. Denne version af butterdej med fyld – pikante skinkepakker kræver hverken det store arbejde eller den store pengepung. Det er nemlig en super nem og billig ret – så ja, jeg er fan! Hvis man skal have mad til 4 mennesker, hvoraf 2 af dem ikke er helt små børn, så lav en dobbeltportion. Server den med en super god salat eller nogle ovnbagte kartofler. Du kan også koge en portion ris, blande med ærter, majs og edamamebønner og lidt pikantost. Det er også super lækkert tilbehør til retten.
Jeg har tidligere lavet disse skinkepakker af butterdej som en let tapasret og også der faldt de i god jord. Men butterdej med fyld er generelt en succes, ihvertfald i vores husstand.
Hvis man er mere til en pikant butterdejsstang, så har jeg her en opskrift på dette.
Pikante skinkepakker af butterdej.
Jeg bruger pikantost og skinkestimler i disse pikante skinkepakker af butterdej. Man kan også bruge kylling, tun fra dåse, røget laks eller andet lækkert kød. I stedet for pikantosten er der mange muligheder for at få en lækker variant af butterdej med fyld. Du kan blandt andet prøve med hvidløgs smørreost, neutral smørreost eller blot en lille håndfuld cheddar eller mozzerella ost kan gøre det.
Du kan sagtens putte grøntsager i: revet gulerødder, fint hakket broccoli, løg i ringe eller peberfrugt er blot nogle af mulighederne. Det er kun din fantasi der sætter grænserne når det kommer til fyldet. I forhold til dejen bruger jeg færdiglavet butterdej, men man kan også bruge en tyndt udrullet pizzadej eller en anden dej, alt efter hvad man bedst kan lide.
Mine børn er også glade for at få pikante skinkepakker med i madpakken. Afveksling fra rugbrødsmadderne klager de aldrig over.
Tilbehør’s forslag til dine opskrifter med butterdej:
- Grøn salat med en simpel vinaigrette-dressing.
- Dampede broccoli-buketter med en klat smør og et drys salt.
- Bagte rodfrugter som gulerødder, pastinakker og rødbeder, krydret med lidt olivenolie og friske krydderurter.
- Grillede squash- og aubergineskiver med et strejf af citronsaft.
- Ristede asparges med parmesanost.
- Tomatsalat med friske cherrytomater, basilikum, mozzerellaost og en let dressing.
- Bagte søde kartofler med en smule smør og kanel.
- Grillede peberfrugter marineret i olivenolie og balsamicoeddike.
- Frisk dampet majs på kolbe med smør og salt.
- Smørdampede grønne bønner eller ærter.
Det er 10 nemme forslag til grøntsagstilbehør der kan supplere denne opskrift hvis i ikke har lyst til at spise gnavegrønt eller en simpel salat. Du kan tilpasse og krydre dem efter din smag og præferencer.
Butterdej med fyld - pikante skinkepakker
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 100 gram skinkestrimler
- 100 gram pikantost
- gnavegrønt (valgfri: agurk, peberfrugt, gulerødder m.v.)
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud.
- Smør pikantosten ud på dejen.
- Skær dejen ud i 12 små firkanter.
- Placer en lille håndfuld skinke i midten af hver firkant.
- Luk de 4 hjørner sammen og pres godt. Placer dem på en bageplade.
- Skinkepakkerne bages i ca 20 minutter på 180 grader varmluft, eller indtil de er lysebrune.
- Skær grøntsagerne i stænger mens du venter på dine pikante skinkepakker i ovnen.
- Lad dine pikante skinkepakker køle en smule inden du servere dine hapsere.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Det kunne være dejligt hvis man kunne udskrive opskrifterne.
Hej Helga.
Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt, på denne portal kan jeg ikke gå ind bagved koderne og sætte det op, men jeg vil selvfølgelig have det med i min fremtidige ændringer til bloggen 🙂
Tak for din kommentar! 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
[…] pikante skinkepakker. Disse skinkepakker af butterdej med pikantost og skinkestrimler er super lækre. Både børn og […]
[…] Butterdejshapsere med skinke og pikantost. […]
Er det muligt at fryse disse færdige butterdej pakker med pikantost/grønt?
Ja, det kan du sagtens. De er dog ikke lige så sprøde hvis de blot tøes op og ikke genvarmes i ovnen 🙂