Jeg er altså personligt ret vild med mexicansk mad. Denne opskrift på tortilla pandekager med fyld er også kaldet quesadilla. Mine quesadillias her er fyldt med hakket kylling og serveret med salat og dip af salsa og cremefresie. Let og lækkert hverdagsmad.
Quesadillas – ægte mexicansk mad
Når vi snakker mexicansk mad, så er nachos, tacos og quesadillas ikke nemt at komme udenom. Alle tre dele er også virkelig lækkert og så kan man faktisk med fordel kombinere retterne, når man smider tacos på madplanen på dag et, så kan man med fordel bruge kødresterne på dag to til at nyde en omgang quesadillas.
Vil du prøve en af mine opskrifter med nachos? Så prøv min opskrift med rejer og ostedip.
Kan der bruges andet kød til denne quesadilla opskrift?
Sagtens! Du kan med fordel både bruge svinekød, oksekød eller almindelige kylling bryster. I sidst nævnte tilfælde skal du dog enten lave pulled chicken eller skære kyllingen i meget små stykker. Så længe du krydre kødet efter typen og derudover sørger for at smage til, så kan du bruge alle de kødtyper du har lyst til. Du kan med fordel bruge rester fra dagen før og bare tilføje de grøntsager der er til overs sammen med kødet.
Tortilla pandekager med fyld
Min quesadilla opskrift er egentligt bare en form for tortilla pandekager med fyld – fyld i mellem to tortilla pandekager der er varmet på en pande. Osten hjælper med at holde pandekagerne sammen omkring kødet og det limer nærmest dine quesadillas sammen. Når de er færdige skæres de ud i trekanter, og nydes med dip til en hurtig salat. Nem og lækker aftensmad som med fordel kan frembringes af dine rester.
Du kan også lave en tortilla lasagne af dine rester, hvis det er mere tiltalene.
Quesadilla opskrift - mexicansk mad med tortilla pandekager med fyld
Ingredienser
- 8 styk tortilla wraps (alm størrelse)
- 500 gram hakket kylling
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 pose mexicansk krydderi
- 1 styk snackpeberfrugt
- 3-5 spsk salsa
"lim"
- Cheddarost
- Mozzerellaost
Tilbehør
- salat
- snack peberfrugt
- majs
- ananas
- agurk
- salsa (som dip)
- cremefresie (som dip)
Sådan gør du
- Hak dine løg og din peberfrugt til kødet.
- Brun dit kød.
- Tilsæt krydderiet, når det er gennemstegt.
- Tilsæt løg og peberfrugt til kødet.
- Tilsæt salsa og smag til. (tilsæt eventuelt mere salsa ved behov.)
- Find en pande frem. Smid en tortilla pandekage på. Tilføj lidt ost, put lidt kød ovenpå, endnu et lag ost og tilsidst en pandekage på toppen. Lad den stege ved middelvarme og pas på den ikke brænder på. Vend den efter 3-4 minutter, og lad den stege på den anden side.
- Det kan her anbefales at have gang i 2 pander. Når dine quesadillas er færdige, skæres de blot i trekanter med en pizzaskærer.
- Server en let salat hertil (som du kan skære mens dine quesadillas steger).
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Du kan også lave disse quesadillas, hvis du har lyst til nogle andre. […]