Skønne og lækre madpakke twisters med hvidløgssmør og mozzarellaost med hjemmelavet dej. De smager fantastik og er hurtige at bikse sammen.
Madpakke twisters med hvidløgssmør og mozzarellaost
Du kan bruge dejen til forskellige opskrifter hvis du gerne vil have fryseren fyldt med lidt forskelligt til madpakken. Det er en relativt stor portion dej, men når man er igang kan man ligeså godt give det en skalle.
Du kan også bruge dejen til følgende madpakkesnacks:
- Madmuffins med skinke og grøntsager.
- Pirogger med kylling og hvidløgsost.
- Madmuffins med cheddarost og pølser.
- Frikadellehorn.
- Vegatar pirogger med grøntsager.
- Pirogger med skinke og pikantost.
- Mumie pølsehorn.
Brød med hvidløgssmør og mozzarellaost
Du kan også sagtens bruge disse twisters med hvidløgssmør og mozzarellaost som tilbehør til aftensmaden. Hvis menuen står på en lækker suppe eller en pastaret med brød til.
Madpakke twisters med hvidløgssmør og mozzarellaost
Ingredienser
Dejen
- 5 dl vand.
- 50 gram gær.
- 1 spsk sukker.
- 1 tsk salt.
- 2 hele æg.
- 800 gram mel. (+/-)
Fyld
- Smør.
- Frisk persille.
- Hvidløg.
- Mozzarellaost.
Derudover
- Mælk, æg eller andet til pensling.
Sådan gør du
- Start med at blande gær med vand. Rør det godt ud inden du tilføjer salt og sukker og røre det ud også.
- Tilføj derefter dine æg. Rør det ud.
- Tilføj melet. Start med omkring 600 gram og tilføj ekstra løbende til konsistensen er som den skal være.
- Lad dejen hæve i en til halvanden time til den er hævet til cirka dobbelt størrelse.
- Dej dejen i mindre stykker som du kan håndterer når den skal rulles ud.
- Rul hvert stykke ud i en form for aflang firkant på et meldækket bord.
- Lav din hvidløgssmør med smør, hakket persille og presset hvidløg.
- Smør hvidløgssmør på hele stykket og put derefter ost på på halvdelen af dejen (du skal putte det på den lange side, så du har et langt stykke når du har foldet den sammen) .
- Fold den ene halvdel indover den anden.
- Skær derefter din dej ud i aflange stykker der er 1,5-2,5 cm i bredden. Sno dine dejstykker og sæt dem derefter på en bageplade med bagepapir.
- Her har du to muligheder, enten bager du dem med det samme og ellers lader du dem efterhæve i 30 minutters tid. Jeg plejer at efterhæve dem hvis de skal gemmes mens jeg ikke nødvendigvis gør det hvis de skal spises med det samme.
- Hvis du ikke efterhæver dem, bliver de ikke lige så luftige, men de smager stadig virkelig skønt. Hvis de skal gemmes anbefaler jeg helt klart at efterhæve dem!
- Inden de skal i ovnen pensles de med mælk, æg eller hvad du ellers foretrækker.
- Bag dem derefter i ovnen på 180 grader varmluft i 12-15 minutter (tiden afhænger af ovnen)
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!