Weekenden har stået på en masse hygge, rundstykker med nutella, play dough leg, bagning af pebernødder, dansning til musik på youtube, tøjvask, gåture og ikke mindst hjemmelavet lasagne med bechamel sauce. Min lasagne opskrift her er altså i den langsomme ende af spekteraet, men det er klart det hele værd!
Jeg har netop opdateret dette gamle indlæg med nogle nye billeder – og derfor genudgivet det. Derfor er en del af teksten fra den oprindelige udgivelse d 5. November 2017. Dette gør jeg engang i mellem for at få kvaliteten af mine opskrifter op på nuværende niveau.
Hjemmelavet lasagne opskrift.
Jeg er fan af weekender uden planer, fyldt med nærhed og hygge. Jeg er vild med tiden til bare at nyde hinanden – at ligge på sofaen hånd i hånd med Agnes mens SYNG-filmen spiller for tredje gang. At fortælle Ellie om krokodillen, aben og fuglen i hendes yndlingsbog, mens hun troligt gentager “aaa deeet” hvergang jeg har besvaret et af hendes tusind spørgsmål. Jeg elsker tid til hjemmebag – til rundstykker klokken 10 efter en lang gåtur til bageren. Jeg er obseesed med kærligheden til mine børn. Tiden med dem bliver mere og mere værdifuld i takt med hvor meget de udvikler sig. Jeg ELSKER at se dem lege sammen, selvom det til tider ender i små skænderier og uvenskaber, så er der intet bedre end at se sine små krapyler samles omkring en skøn leg.
Nå men nu til det du nok har klikket dig ind for at læse – aftensmaden stod på hjemmelavet lasagne, sådan helt fra bunden. Min lasagne opskrift er freaking awesome, promise!
Du kan også prøve min mexicanske lasagne, find opskriften her.
Okay, ja tomaterne er fra dåse – men tomatsovsen er hjemmelavet udfra dem, og hey det er øko! Og lasagnepladerne kommer også fra en pakke – men desværre har jeg ikke alt tid i verden.
Hjemmelavet tomatsovs er super lækkert – find opskriften på min bacon bombe med tomatsovs her.
Lasagne opskrift med bechamel sauce.
Jeg tidligere forsøgt at tilføjet spinat og bønner til min tomatsovs, chili gouda og tapaspølse til min kødsovs og en kæmpe portion kærlighed. Kun det sidste punkt er nødvendigt. Denne gang er det bare basis, og i får altså min basisopskrift herunder. Jeg kan kun anbefale af lave en stor portion tomatsovs og fryse ned til andre dage. Derudover kan det anbefales med at spække lasagnen med grøntsager eller andet du lige har liggende.
Opskriften på hjemmelavet tomatsovs og opbagt bechamelsovs samlet til en fantastisk symfoni af italiensk kærlighed, får du her i mit indlæg.
Hjemmelavet lasagne opskrift med bechamel sauce.
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 300 gram lasagneplader (+/- det er lidt forskelligt)
Tomatsovs
- 1 dåse hakket tomat
- ½ løg
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
- oregano
- basilikum
- 25 gram smør
Bechamel sauce
- 1 skive smør
- 2 spsk mel
- ½ liter mælk (+/- alt efter konsistens ønske)
- 2 tsk muskatnød
- 150 gram mozzerellaost
Topping
- 2 spsk rasp
- lidt smør klumper
Sådan gør du
- Bring ingredienserne til tomatsovsen i kog. Blendt det til en lind sovs efter 10-15 minutter. Smag til og tilsæt flere krydderier hvis det ønskes.
- Mens sovsen koger brunes det hakket oksekød i en anden gryde.
- Den færdige tomatsovs puttes ned til oksekødet - lad det simre. Tænd dernæst ovnen, 160 grader varmeluft.
- Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
- Nu er det tid til at samle din lasagne. Start med kødsovs, så pastaplader, så bechamelsovs, kødsovs, pastaplader, kødsovs bechamelsovs, pastaplader - fortsæt sådan til alt kødsovsen er væk, afslut med bechamelsovs.
- Drys din lasagne med rasp og et par smørklumper der kan smelte ned i bechamelsovsen. Sæt din lasagne i ovnen cirka 30 minutter - til pladerne er møre.
Retten serveres gerne med lidt råkost af revet gulerødder, revet æble og økorosiner. Jeg indrømmer gerne at jeg dog spiste den uden. Endda 2 stykker, guilty of charge. Måske jeg skulle lave lidt råkost til den rest der venter i køleskabet til i morgen. Det kunne sgu være ret lækkert.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker. Der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor. På den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du gerne øve dig lidt mere, så lav en hjemmelavet lasagne med bechamel sovs. […]
[…] er også vilde med lasagne, både min almindelige lasagne, den græske lasagne og den mexicanske variant – så tøv ikke med at kaste jer ud i denne […]
[…] Vil du prøve min lasagne? Så deler jeg opskriften lige her. […]
[…] Vil du gerne have ostesovsen i en anden opskrift? Så kan jeg anbefale dig at lave en hjemmelavet la… […]