Min opskrift på svinemørbrad sous vide og hjemmelavet flødekartofler med porrer. En super nem opskrift på cremet flødestuvet kartofler med muskatnød og porrer. Opskriften kan bruges som inspiration til hovedretten nytårsaften eller bare en hvilken som helst dag hvor du tænker det kunne være lækkert med lidt forkælelse.
Hjemmelavet flødekartofler med porrer.
Jeg laver stort set altid mine hjemmelavet flødekartofler med porrer i. Porre giver en super lækker smag til de flødestuvet kartofler og muskatnød giver ekstra god smag til kartoflerne. Hvis du ikke er til porrer så kan du også bruge nogle løg i stedet eller helt droppe dem. Jeg kan dog virkelig godt lide flødekartofler med porrer i og jeg har aldrig fået klager fra folk når jeg har serveret dem sådan.
Vil du have koteletter sous vide? Prøv min opskrift lige her.
Nem opskrift på cremet flødestuvet kartofler med muskatnød.
Jeg har ofte bøvlet med at ligge lag på lag når det kommer til hjemmelavet flødekartofler. Det tager tid at sørge for at fordele det hele i et jævnt lag med skiftevis kartofler og porrer. De sidste mange gange har jeg i stedet lavet stående flødestuvet kartofler. Her ligger jeg fyldet i bunden (porrer, hvidløg osv.) og stiller mine kartoffelskiver lodret op ovenpå fyldet. Jeg afslutter med krydderier og fløde. Dette giver en meget bedre fordeling af porrer og hvidløg i fadet og sammentid bliver kartoflerne færdige hurtigere er min erfaring. Fløden dækker ikke helt kartoflerne og kartoflerne kan på den måde suge meget mere af fløden. Fadet er derfor ikke fyldt med fløde til sidst men fløden er ligesom suget ind i dine kartofler. Jeg afslutter med et godt lag ost som lige kan gratinerer med i ovnen til sidst. Er det noget bedre end flødestuvet kartofler med sprød mozzarellaost på toppen? Jeg tvivler.
Lammefilet sous vide er også lækkert – find min opskrift lige her.
Svinemørbrad sous vide.
Jeg tilbereder ofte mit kød sous vide når det skal være ekstra lækkert. Der kan både være forskellige culotte udskæringer men også mere almindeligt kød som koteletter eller kylling. Når du tilbereder din svinemørbrad sous vide er du sikker på at få et mørt og lækkert stykke kød der ikke er tørt. Når jeg laver sous vide tilberedt svinemørbrad går jeg stort set altid efter en gennemstegt svinemørbrad. Jeg kan personligt bedst lide gennemstegt kød men det er jo op til den enkelte. Jeg laver den også rosa engang i mellem fordi manden kan lide begge dele. Tilberedning og tempraturer for din sous vide svinemørbrad er som følgende:
- 2 timer ved 58 grader for rosa svinemørbrad.
- 2 timer ved 62 grader for gemmenstegt svinemørbrad.
Inspiration til hovedretten nytårsaften.
Har du også brug for at hente lidt inspiration til hovedretten til nytårsaften lige om lidt? Eller i det hele taget bare hele menuen til nytår? Der er både mulighed for at lave den klassiske forret, hovedret og dessert eller at man i stedet laver en hovedret der både indeholder forret og hovedret som eksempelvis tapas eller rachelette.
Du kan finde min liste over inspiration til nytårsaften lige her.
Svinemørbrad sous vide og hjemmelavet flødekartofler med porrer
Equipment
- sousvide stav eller kar
- Vakuumpakker
- Vakuumposer
- Grillpande
Ingredienser
Sousvide mørbrad
- 1 hel svinemørbrad (eller to hvis i spiser virkelig meget kød)
- Salt.
- Peber.
- Smør til stegning.
Flødekartofler
- 1 hel porre.
- 5 fed hvidløg.
- 1 kilo kartofler.
- Muskatnød.
- Salt.
- Peber.
- ½ liter fløde.
- 100 gram mozzerellaost.
Sådan gør du
- Start med at afpudse din svinemørbrad.
- Krydder din svinemørbrad med salt og peber og put den i en vakuumpose. Vakuumpak din svinemørbrad. (Du kan også tilføje noget mere krydderi eller hvidløg sammen med mørbraden inden den vakuumpakkes. Friske krydderurter og hvidløg der er skåret i mindre stykker er virkelig lækkert)
- Nu skal den i dit sousvidekar. - 2 timer ved 58 grader for rosa svinemørbrad.- 2 timer ved 62 grader for gemmenstegt svinemørbrad.
- Mens din svinemørbrad hygger sig i karet kan du lave dine flødekartofler klar.
- Når der er 1 time og 15 minutter tilbage skal du igang med dine kartofler. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at finde et fad. Press dit hvidløg ud i bunden af fadet. Skær din porre i små stykker. Læg det ovenpå i fadet.
- Skræl dine kartofler. Skær dem i tykke skiver. Stil dem i fadet op af hinanden ligesom på billederne.
- Put salt, peber og muskatnød henover og afslut med fløde. Det dækker cirka halvdelen af kartoflerne i min.
- Når der er cirka en time på dine mørbrad sætter du flødekartoflerne i en forvarmet ovn. De skal bage i 60-80 minutter til kartoflerne er møre. De sidste 5 minutter skal osten på så det kan smelte lækkert udover.
- Dine mørbrad skal en tur på panden med lidt smør og få stegeskorpe.
- Lad den hvile indtil flødekartoflerne er klar og du kan serverer din mad.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også lave fløde kartofler til din laks – det smager også skønt. […]
[…] Vil du hellere have sousvide tilberedt svinemørbrad til din ret, kan du finde min opskrift på det … […]
[…] Du kan også lave flødekartofler til dit kød i stedet. […]
[…] Du kan også lave en lækker sousvide tilberedt mørbrad til salaten i stedet. […]
[…] Du kan også lave flødekartofler til din flanksteak hvis du hellere vil det. […]