Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: kødsovs af svinekød med luksus kartoffelmos.
Denne super skønne kødsovs er baseret på svinekød, og så er den selvfølgelig serveret med luksus kartoffelmos. Super lækkert!
Mandag: Laks i broccoli/oste sovs med hasselback kartofler.
Denne lakseret er smager skønt og så er der masser af smag i både fisk, sovs og kartofler. En nem og lækker måde at få masser af fisk på.
Tirsdag: Juleaften
Ingen planlagt menu.
Onsdag: Kylling farsbrød, Krydret kartofler og peberfrugt sovs.
Super lækker menu, der er pakket med smag og skøn konsistens!
Torsdag: skøn kartoffelsuppe med pasta, bacon og pesto.
Jeg er helt vild med kartoffelsuppe med pesto – det var faktisk lidt et tilfælde at jeg fandt ud af at denne kombi var vildt lækker, så det er ikke sidste gang.
Fredag: hollandaisepasta og laks.
Denne skønne pastaret er fyldt med det lækreste laks og selvfølgelig hollandaisesovs. Det er et sikkert hit hvis man er til laks og hollandaise, og så er det faktisk også en af bloggens allerførste fiske opskrifter.
Lørdag: pastabake med tacomarineret kylling.
Denne skønne pastabake er med det skønneste marineret kylling, grøntsager og ost. Det smager skønt og er let at lave. Server eventuelt lidt grøntsagsstænger som tilbehør, jeg har dog ikke skrevet det på indkøbslisten.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
Jævning.
4 grøntsagsboulion.
140 gram tomatpure (en dåse).
2 breve knorr hollandaisesovs
Grøn pesto.
1 pose tacomix.
500 gram pastaskruer.
250 gram fuldkornspasta.
1 liter mornaysovs.
Krydderier:
Timian.
Salt.
Peber.
Paprika.
Hvidløgspulver.
Oregano.
Basilikum.
Frugt og grøntsager:
2750 gram kartofler.
600 gram små kartofler.
500 gram almindelige gulerødder.
En pose snack gulerødder.
4 snack peber.
1 agurk.
1 bakke små tomater.
2 fed hvidløg.
2 rødløg.
1 løg.
1 porre.
1/2 blomkålshoved.
1 ½ broccolihoved.
Krydderurter:
Purløg.
Persille.
Mejeri og kølevarer:
1 æg.
4 skiver parmaskinke.
½ pakke neutral smøreost.
100 gram smør.
1 liter mælk.
100 gram cheddarost.
200 gram tern bacon.
1 pakke fyldt tortellini. (smag efter eget ønske)
Kød:
500 gram hakket kylling.
500 gram hakket svinekød.
1000 gram laks.
400 gram kylling bryst.
Frostvarer:
250 gram ærter.
Flutes.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.