Endnu en uge er ved at være slut, og endnu en ny madplan er klar fra mig. Mange af jer har helt sikkert holdt efterårsferie i sidste uge – ligesom halvdelen af Danmark, jeg håber at i der har holdt ferie, har nydt det. Tilbage til hverdagen, med madplaner og struktur, følg endelig med. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: and ala orange med kartoffelmos og brun sovs.
Så er der dælme efterår på menuen! En lækker orange and på en bund af cremet kartoffelmos og brun sovs.
Mandag: pasta i pikantsovs med bacon.
Super skøn pastaret med masser af smag. Nemt og lækkert!
Tirsdag: tunbøffer med hasselback kartofler og krydderurtcreme.
Fisk er sundt og godt, tunbøffer er virkelig lækre og med disse krydret kartofler og creme on the side er det bestemt ikke ringere.
Onsdag: fuldkornstærte med fetaost.
Super nem og lækker kødfri tærte med masser af smag. Serveret med en salat.
Eventuelle rester kan anbefales til madpakken.
Torsdag: butterdejsstang med skinke og pikantost.
Let og lækker aftensmad. Serveres med salat rester fra igår.
Fredag: spaghetti med kødboller aka lady og vagabonden.
Super lækker fredagsmenu med masser af smag, jeg elsker disse kødboller, tomatsovsen og parmesanosten – let og lækkert.
Lørdag: bøffer i fad med ovnkartofler.
Super let, super lækkert – bøffer i fad er weekend menuen denne lørdag.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 spsk mayonnaise.
2 terninger grøntsagsboullion.
Kulør.
Evt. Ribsgele.
250 gram fuldkornsskruer.
2 dåser hakket tomater.
4 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
Fuldkornsspagetti (vi brugte ca 300 gram).
1 lille dåse majs.
Krydderier:
Hvidløgspulver.
Paprika.
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.
Kød:
4 tunbøffer.
2-3 andebryster (ca. 600 gram)
1300 gram hakket oksekød.
Frugt og grøntsager:
En pose snack gulerødder.
1500 gram gulerødder.
500 gram kartofler.
600 gram små kartofler.
1 kilo bage kartofler.
2 appelsiner.
1 squash.
3 snackpeber.
6 forårsløg.
1 broccoli.
Salat.
1 agurk.
3 rødløg.
5 fed hvidløg.
Krydderurter:
1 god håndfuld persille.
1 god håndfuld dild.
1 god håndfuld purløg.
Mejeri og køl:
5 spsk cremefraiche.
300 gram bacon (fint hakket).
2 pakker pikantost.
300 gram smør.
2 dl fløde.
1,5L mælk.
125 gram revet mozerella.
150 gram fetaost.
4 æg.
Pamasanost.
1 rulle butterdej.
1 pakke skinkestrimler.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.