Græsk frittata med kartofler serveret med græske frikadeller med feta og græsk salat. Nemt og enkelt at lave og så smager det skønt. Jeg serverede derudover en græsk tzatziki hertil. Denne frittata med kartofler kommer helt sikkert på bordet mange gange i fremtiden.
Græsk frittata med kartofler
Jeg er vild med frittata med kartofler og vi får dem ofte når vi har kartoffelrester fra dagen før. Du kan selvfølgelig også sagtens bare koge nogle kartofler til formålet. Men man kan også ligeså godt gøre sit for at nedbringe madspildet. Hvis du har færre eller flere kartofler til rest så bruger du selvfølgelig bare denne mængde til din frittata med kartofler. Hvis du har meget færre kartofler kan du supplere med lidt kogte gulerødder i tern, kogt blomkål eller andet.
Vil du prøve en anden udgave? Så prøv denne med kylling og cheddarost.
Græske frikadeller med feta
Jeg elsker græske frikadeller med feta og jeg kommer altid til at spise et par stykker mens jeg laver maden. Derfor er det også ret fint at lave disse græske frikadeller med feta ret små, fordi man så både kan hapse lidt af dem, men også fordi de ikke tager ligeså lang tid at stege når de er små og derfor er maden hurtigere færdig.
En bid græsk frittata med kartofler, en halv af de græske frikadeller med feta og tzatziki er en himmelsk mundfund! Det komplimentere bare hinanden så godt.
Du kan også prøve dette indbagt græsk farsbrød hvis du er mere nysgerrig på græske retter.
Græsk salat og tzatziki
Når vi snakker græsk salat så plejer man normalt også at have en skøn olie på. Jeg er dog ikke fan af olie på græsk salat, men det kan man sagtens gøre hvis man er til det. Derudover kan man sagtens smide nogle oliven i salaten også, det er der mange der er vilde med.
Tzatziki er genialt til alle græske retter, det smager virkelig skønt og er en af de dressinger vi oftest selv laver til maden. Den revet agurk giver en skøn friskhed mens hvidløg bidrager med smag. Du kan både lave tzatziki med græsk yougurt, skyr og en creme fraiche.
Græsk frittata med kartofler serveret med græske frikadeller med feta
Equipment
- En pande der kan gå i ovnen
Ingredienser
Græsk frittata
- 250 gram kogte kartofler (fra dagen før eller nogle du koger til formålet)
- smør
- 1 hel porre
- 100 gram feta ost
- 8 hele æg
Græske frikadeller
- 500 gram svinekød
- 100 gram fetaost
- 1 hel rødløg
- 3 fed hvidløg
- salt
- peber
- oregano
- smør/olie til stegning
Tzatziki
- 2 dl græsk yougurt (eller creme fraiche hvis du har det hjemme)
- 2 fed hvidløg
- ½ agurk
- olie
- salt
Græsk salat
- ½ agurk
- 2 tomater
- 1 rødløg
- 100 gram fetaost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at forberede dine græske frikadeller (hvis du har kogte kartofler selvfølgelig, ellers starter du lige med at koge nogle af dem). Skær din rødløg og feta i mindre stykker og pres dit hvidløg. Bland dine rødløg, hvidløg, dit hakket svinekød, fetaost og krydderier godt sammen. Stil din fars på køl.
- Fortsæt til din frittata forberedelse: Skær din porre i skiver. Skær dine kartofler i små stykker. Skær din feta i tern (også den til din græske salat nu du er igang). Knæk dine æg i en skål og pisk dem sammen.
- Find din pande frem (som kan gå i ovnen) smelt lidt smør herpå og steg dine kartofler her. Mens de får lidt farve finder du endnu en pande frem. Her smelter du også lidt smør på og steger dine græske frikadeller.
- Når dine kartofler har fået lidt farve tilføjer du dine porre. Derefter din æggemasse ovenpå og afslutningsvis fordeler du din fetaost ovenpå. Sæt panden i ovnen og lad den bage færdig i ovnen (15-20 minutter).
- Husk at vende dine græske frikadeller løbende og tag dem af varmen når de er gennemstegte.
- Mens dine frikadeller steger videre er det tzaziki tid. Riv din agurk og dræn det for vand. Bland agurk, græsk yougurt og lidt presset hvidløg sammen med en smule olie og salt. Smag det til og stil det på køl til du er klar til at spise.
- Lav din græske salat: skær agurk, tomat og rødløg i grove stykker. Bland det sammen med tern af fetaost.
- Når din frittata er færdig i ovnen, serveres den med græske frikadeller, græsk salat og tzatziki.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Græsk frittata med græske frikadeller og tzatziki. […]
[…] Prøv endelig også min græske frittata som også er en form for æggekage der bages i ovnen. […]