Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: kartoffel / bacon tærte med salat.
Super lækker tærte med masser af bacon på toppen. Let og lækker efterårs menu med masser af smag. hvis du ender med rester, så kan jeg kun anbefale dig at tage dem med på madpakke – sådan en køleskabskold tærte på anden dagen er ikke at kimse af.
Mandag: Løgsuppe med ostebrød.
Denne suppe er en fransk klassisker – smagfuld suppe med masser af lækre løg. Jeg servere den med ostebelagt chiabattabrød, her er det selvfølgelig individuelt om man helst vil have den med gouda eller cheddarost.
Tirsdag: hollandaisepasta med laks.
Super skøn ret med masser af grøntsager, pasta og laks. Let og lækkert!
Onsdag: pikant farsbrød med ovnbagte rodfrugter.
Dette farsbrød er med pikantost. Det smager altså fantastisk!
Torsdag: nuggets og cremet pasta.
De her kæmpe nuggets er altså super lækre! De er saftige og sprøde, en lækker kombination.
Den cremede pasta er med soltørret tomater og svampe.
Fredag: lækre tortillia panini med aioli og fritter.
En skøn fredagsmenu med panini, fritter og hjemmelavet aioli! Nemt og lækkert.
Lørdag: simregryde med ris.
Denne simregryde er baseret på korteletter – det gør den altså både billig og virkelig let tilgængelig. Jeg er ret vild med den cremet gryderet der selvfølgelig også har nogle grøntsager i. Jeg servere ris til retten.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
2 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
750 gram fuldkornspasta el. Pasta.
4 x boullion, grøntsagsboullion.
Ciabattabrød.
2 breve knorr hollandaisesovs
Olie.
500 ml mornaysovs.
Kulør.
Ris.
4 tortillia pandekager.
2 dl rasp.
1/3 glas soltørret tomat.
1 dåse majs.
1-2 tsk dijon sennep.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Timian.
Oregano.
Evt. Blandingssalt (hvidløg, persille)
Mejeri og kølevarer:
100 gram revetmozerella.
100 gram cheddar og emmentaler.
1 cheddarost blok.
1 pakke pikantost.
1 pakke bacon.
4 stykker serrano skinke.
8 skiver sandwich skinke.
7 æg.
150 gram blødt smør.
5 dl mælk.
Bearnaisesovs.
1/4 liter madlavningsfløde.
Kød:
4 stykker laks.
500 gram koteletter.
500 gram hakket svinekød.
500 gram kylling bryster.
Frugt og grøntsager:
750 gram kartofler.
1/2 blomkålshoved.
1/2 broccolihoved.
1100 gram gulerødder.
1 pastinak.
2 avocado.
2 tomater.
1 Salat hovede.
1 agurk.
4 rød snackpeber.
En god portion champignons.
800 gram almindelige løg.
9 fed hvidløg.
3 rødløg.
Forårsløg.
Purløg som topping.
Frostvarer:
Pomfritter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.