Hjemme hos os er vi vilde med tærte – min mand elsker kartofler, jeg elsker bacon og Agnes elsker tærtedej, Ellie kan ikke lide tærte, siger hun. Men vi var alle enige om at denne kartoffel tærte med bacon var et mega hit! Den skal klart på menuen mange gange herhjemme i fremtiden.
Vil du gerne hoppe til opskriften med det samme? Så kan du bruge denne genvej – Gå til opskrift
Ellie og Agnes tvinges aldrig til at spise, der er aftensmad eller rugbrød. Til aftensmaden behøver man bestemt ikke spise det hele. Agnes spiser sjældent kød, mens der ryger virkelig meget ned når der er laks på bordet. Ellie er vild med diverse pastaretter. Derudover spiser børnene meget rugbrød, gnavegrønt og specielt snackpeberfrugt. Jeg tror på at børn generelt er selvregulerende hvad angår mad. Så længe de præsenteres for sunde valg, så spiser de når de er sultne og så meget som de har behov for.
En anden super lækker tærte er min tærte med laks, den opskrift kan du finde her.
Hvordan øges sundhedsværdien på denne kartoffel tærte med bacon?
I forhold til denne kartoffel tærte og sundhed så er der selvfølgelig ret få grøntsager i, kontra det sunde aspekt, men vi får oftest en salat eller gnavegrønt til tærte. Du kan også erstatte lidt af kartoflerne med blomkål eller gulerødder som koges sammen med kartoflerne. Du kan ligge et lag tomat i bunden af tærten (så der er to lag tomater) eller droppe osten.
Du kan også erstatte dit bacon med kalkun bacon, der er en anelse sundere i forhold til mængden af fedt. En kartoffel tærte er dog bare virkelig lækker med den salte bacon smag, så jeg ville ikke droppe det helt.
Hvordan får vi mest mulig smag i denne tærte?
Kartoflerne koges med en bouillonterning, det giver en god smag hertil. Jeg har valgt en grøntsagsterning, men svineboullion kan også gøre det. Jeg ville holde mig fra okseboullion til denne tærte, men det bestemmer man selvfølgelig selv. Derudover giver den salte bacon en dejlig smag ned igennem tærten – og sammen med osten bidrager den til en skøn fedme til din kartoffel tærte.
Du kan med fordel hakke et løg, forårsløg eller porre og tilføje til denne kartoffel tærte med bacon også for at få mere smag. Desuden kan du tilføje skinkestrimler hvis du ikke føler at der er kød nok i tærten til jeres smag.
Er du også vild med kartofler? Prøv min kartoffelbake. Opskriften finder du her.
Hjemmelavet tærtedej eller købt tærtedej?
Denne gang brugte jeg en færdig tærtedej, fordi sådan en havde jeg i køleskabet, det var et fejlkøb, jeg var sikker på at jeg havde fat i 2 ruller butterdej. Jeg kan bedst lide at lave min egen dej, det smager bedre og så svært er det heller ikke. Det kan dog også anbefales at bruge købt tærtedej hvis tiden er meget knap. Jeg har selvfølgelig skrevet den opskrift jeg plejer at bruge til jer her i opskriften, selvom jeg her brugte købt tærtedej.
Tærtedejen forbages når du bager din egen. Men hvis du ikke ønsker en tærte med hjemmebagt bund og i stedet køber en færdig bund, så spring over for bagningen. Tærten skal måske have 5 minutter længere med købt tærtedej, men det kan du vurdere under bagningen.
Selvom jeg foretrækker at bage min dej selv, så finder du altså flere opskrifter med købt dej her på bloggen. Jeg springer også over hvor gærdet er lavest engang i mellem, når hverdagen er presset med børn, hus og have.
Lækker kartoffel tærte med bacon.
Ingredienser
Hjemmelavet tærte dej
- 100 gram blødt smør
- 2 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornsmel
- 3-5 spsk vand
- 1 knivspids salt.
Fyld
- 250 gram kartofler
- 1 terning boullion
- 2 styk tomater
- 50 gram revet mozerellaost
- 1 pakke bacon
- 4 styk æg
- 1 knivspids peber
Tilbehør - til en hurtig salat
- Salat
- Majs
- Agurk
- Peberfrugt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Skræl og skær kartoflerne i små tern.
- Kog dem møre i lidt vand med en boullionterning.
- Bland alle ingredienser til tærtedejen.
- Tryk dejen ud i et tærtefad – få dejen trykket godt op af kanterne så den ikke falder sammen under bagning.
- Bag tærte dejen uden fyld i ca 10 minutter mens du også venter på kartoflerne. Skær dine tomater i skiver.
- Bland æg og peber, rør godt.
- Put kartoflerne ned i tærten, hæld æggene på, put tomaterne ovenpå tærten, drys med mozerella og afslut med dit bacon.
- Skrue ovnen ned på 180 grader og sæt tærten i ovnen i 20-25 minutter.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Engang i mellem er det rart at følge folk på de sociale medier, for vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke lige bliver påmindet og inspireret til det. Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har dog også en instagram der kun er dedikeret til mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op og desuden også engang i mellem river ældre opskrifter frem fra gemmerne, for at dele yderligere inspiration med mine skønne følgere derinde.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg også deler masser af nye og ældre opskrifter. Kort sagt, jeg er nok at finde på de fleste platforme, og så er det jo bare at vælge din favorit.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Jeg bliver desuden virkelig glad, når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter på de sociale medier. På den måde kommer mine mange opskrifter lettere ud til flere madglade mennesker, som også kan nyde godt af mine nemme og lækre opskrifter. På forhånd, tusind tak for hjælpen!
Kan kartoflerne erstattes af søde kartofler?
Selvfølgelig! 🙂 Gør bare det 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
[…] Søndag: kartoffel / bacon tærte med salat. […]
[…] Søndag: kartoffeltærte med bacon […]
hej
det kunne godt fremgå i opskriften om man skal prikke i dejen har nemlig problemer med at den hæver op når den skal forbages
MVH Mai
Hej Mai.
jeg plejer ikke at have problemer med at dejen hæver mere end “den må¨. Men hvis den gør det, ville jeg blot trykke de steder ned hvor den er hævet meget op, inden kartoflerne og resten af fyldet tilføjes 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen