Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: Braisseret medister på grøntsagsbund.
Grøntsagerne i denne ret er lækre møre. Sovsen er let krydret og de brasede kartoflerne er præcis som de skal være. Alt i alt er retten skøn, nem og lækker.
Mandag: madroulade med oksekød.
Madroulade er altid en sikker vinder, jeg har tilført fuldkorn (det er jo så pokkers sundt, som man siger) og fyldt rouladen med oksekød, grøntsager og smøreost.
Tirsdag: cheeseburger pastasalat.
Aftensmaden står på en super hurtig og velsmagende pastasalat. Den tager ca. 20 minutter fra start til slut og smager super godt!
Onsdag: super nem og lækker grøntsags suppe med kikærter
Denne suppe er både virkelig nem og lækker, den booster dit grøntsagsniveau og smager sammentid godt. Suppen er vegansk – men du kan hvis du ikke kan undvære kød, tilføje lidt bacon eller kylling.
Torsdag: pandekager med laks og dilddressing.
Super skønne pandekager med laks er på menuen denne torsdag – en favorit hos børnene og også hos de voksne.
Fredag: tærte med kylling og parmesan.
Denne lækre opskrift på tærte med kylling og parmesan er super let og lækker. Opskriften er god både til børn og voksne. Jeg er vild med retten som selvfølgelig er fyld med ost og bacon, som man kender mine opskrifter.
Lørdag: fyldt græsk farsbrød med tzatziki.
Dette farsbrød er virkelig virkelig lækkert! Jeg elsker kombinationen af de smeltede fetatern og den smagfulde pesto.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 terning grøntsagsboullion.
1 grøntfond.
1 dåse kikærter.
Olie.
50 gram fuldkornsmel.
800 gram mel.
250 gram pasta.
2 spsk mayo.
Burgerdressing.
Et glas grøn pesto.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Paprika.
Hvidløgssalt.
Oregano.
2 spsk dild (frisk eller tørret.)
Løgpulver.
Frugt og grøntsager:
3 porre.
3 rød løg.
2 forårsløg.
9 fed hvidløg.
2 rød snackpeberfrugt.
2 rød peberfrugt.
8 tomater.
Persille.
Icebergsalat.
3 Agurker.
1,5 hjertesalat.
1250 gram kartofler.
1 kilo gulerødder.
Broccoli.
Mejeri og kølevarer:
9 æg.
11 dl mælk.
2 dl cremefresie.
200 gram smør.
1 creamfine. (250 ml)
2.5 dl græsk yougurt.
300-400 gram forstegt kylling.
1 pakke bacon.
1 pakke røget eller gravet laks.
150 gram cheddarost i blok.
150 gram buko pikantost.
200 gram fetaost.
50 gram revet mozerella.
Parmesan ost.
Kød:
800 gram hakket svinekød.
750 gram hakket oksekød.
1 medister (500 gram).
Frost:
400 gram broccoli.
200 gram blomkål.
150 gram spinat.
Hvidløgsflutes.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.