Jeg har i denne opskrift lavet to slags hjemmelavet æggesalat. Både en æggesalat uden karry og en æggesalat med karry. Jeg er personligt selv mest til den variant af æggesalat uden karry, men sammentid ved jeg også at mange er vilde med æggesalat med karry. Derfor har jeg lavet begge slags.
Jesper kunne lide begge hjemmelavet æggesalat. Han spiste dog mest af den hjemmelavet æggesalat med karry. Pigerne spiste også gladelig af dem begge med masser af brød og smør selvfølgelig.
To slags hjemmelavet æggesalat
Hjemmelavet æggesalat er helt fantastisk på frokostbordet. Det tager ikke ret lang tid at bikse sammen men smager sammentid skønt. Jeg er ret vild med nemme frokostsalater der kan peppe ethvert frokostbord op. Du kan dog også sagtens servere disse to hjemmelavet æggesalat til aftensmad hvis rugbrødsdagen skal opgraderes en smule.
De to hjemmelavet æggesalat er forskellige men sammentid ret ens. Det er en skøn variation synes jeg, uden at man har mange forskellige ingredienser og arbejdsgange igang.
Æggesalat uden karry
Min personlige favorit er æggesalat uden karry. Jeg er vild med kombinationen af æg, mayonnaise og purløg. Det smager fantastisk sammen og jeg er ret vild med den “rene” smag.
Du kan med fordel tilføje ekstra meget purløg eller noget fint hakket forårsløg heri. Hvis du vil have mere grønt i denne variant vil jeg klart anbefale at putte iceberg salat på dit brød og toppe denne æggesalat uden karry med tomat og agurk-skiver. Du kan også med fordel servere gnavegrønt i form af peberfrugt og gulerødder hertil.
Æggesalat med karry
De fleste mennesker er vilde med æggesalt med karry. Det er oftest den variant man ser rundt omkring. Jeg kan også virkelig godt lide æggesalat med karry i en sandwich eller på et stykke frisk rugbrød fra bageren.
Du kan putte ærter og majs i denne hjemmelavet æggesalat med karry, hvis du gerne vil have flere grøntsager implementeret i din kost. Du kan også med fordel putte iceberg salat på brødet under din frokost salat.
Jeg kan også anbefale en tunmousse på frokostbordet. Denne er uden husblas.
To slags hjemmelavet æggesalat - en æggesalat uden karry og en æggesalat med karry
Ingredienser
Hjemmelavet æggesalat uden karry
- 4 æg
- 2 spsk mayonnaise
- purløg
- salt
- peber
Hjemmelavet æggesalat med karry
- 4 æg
- 2 spsk mayonnaise
- Karry (mængde efter lyst)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Valgfri brød
- Smør
- Purløg (til pynt)
Sådan gør du
- Start med at beslutte om du laver en eller to forskellige æggesalater.
- Hvis du laver en enkelt så kan du nøjes med at koge de 4 æg, ellers koger du alle 8. Jeg plejer at koge noget vand i en gryde (der skal være nok til at dække hele ægget når de kommer i gryden). Når vandet koger tilsætter du en smule salt til vandet og lægger forsigtigt dine æg derned. (jeg bruger salt i vandet fordi min erfaring er at æggene er nemmere at pille når der er salt i vandet, men det kan også sagtens være at jeg bare har været heldig de gange)
- Kog dine æg i 8-9 minutter (de skal være hårdkogte).
- Hak dine purløg fint.
- Bland mayonnaise, karry, salt og peber i en skål. Bland mayonnaise, purløg, salt og peber i en anden skål. Smag begge dele til. Mængden afhænger af din smag. Vær dog opmærksom på at der selvfølgelig tilsættes æg og derfor smager det ikke helt så kraftigt af krydderier når først det blandes sammen.
- Køl dine æg af når de er færdige.
- Pil dine æg og skær dem ud. Jeg kørte dem bare igennem min æggedeler på begge leder for aflange stykker.
- Tilføj 4 æg til hver skål med dressingen og bland sammen.
- Smag igen - måske skal der mere krydderi eller purløg i de to forskellige æggesalat.
- Server dine to slags æggesalat på brød. Det kan være en skøn hjemmelavet bolle, rugbrød, ciabattabrød eller smørbagte flutes. Husk masser af purløg!
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Æggesalat – almindelig eller med karry. […]
[…] Æggesalat – almindelig eller med karry. […]
[…] Æggesalat – almindelig eller med karry. […]
[…] Søndag: æggesalat på ciabattabrød […]