Det er rart at fylde fryseren op med små boller mand og børn bare lige kan tage op og med på madpakke. Denne gang stod den på bagning af sunde madpakke boller med squash. Mine squash boller med fyld af skinke, kerner og forskelligt fyld er både lækre at spise uden noget på. Men du kan også tilføje en smule smør, pikant ost eller hamburryg. Det er altid et hit når jeg bager brød med ost og skinke. Selvom squash og kerner gør både mand og børn lidt skeptiske. De spiste dog alle tre bollerne med velbehag. Nu ligger resten bare og venter i fryseren på en travl dag eller en dag hvor jeg tænker det kunne være lækkert som suppebrød eller andet.
Sunde madpakke boller med squash.
Herhjemme er sunde madpakke boller med squash er hit! Squash gør de sunde madpakke boller virkelig lækre bløde. Kombineret med danskvand er disse boller med squash både bløde, lækre og “langtidsholdbarer” i forhold til andet bagværk.
Du kan med fordel tage en af mine sunde madpakke boller med squash op af fryseren fra morgenstunden. De kan tø op i madpakken. Det gør at madpakken også holder sig kølig hvis det ikke er muligt at have den på køl i skolen.
Du kan også bage nogle madmuffins til madpakken.
Squash boller med fyld.
Jeg bagte disse squash boller med fyld da vores squashplanter går helt agurk. Vi ar SÅ mange store og flotte squash derude. Maden hopper let og elegant udenom squash stykkerne hvis jeg putter det i forskellige retter, og derfor var jeg nødt til at putte dem i en bolledej for at “skjule” dem nok. Det er tilgengæl et hit og squash boller med fyld er bestemt en af favoritterne når det kommer til hjemmebagte sunde madpakke boller.
Du kan også bruge dine squash til denne lette hverdags opskrift.
Brød med ost og skinke.
Mine squash boller med fyld er i bund og grund bare brød med ost og skinke – kerner og squash. Du kan dog med fordel bruge andre kombinationer til disse brød og dermed ikke kun lave brød med ost og skinke.
- Brød med ost og skinke, tilsat gulerødder i stedet for squash.
- Kylling, ost, fint hakket løg, græskarkerner og squash.
- Ost, fint hakket løg, revet gulerødder, revet squash, solsikkekerner og hørfrø.
- Hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, revet squash og emmentalerost i små tern.
Det er stort set kun fantasien der sætter grænser og du kan både bage brød med ost og skinke og en af de andre kombinationer udfra denne opskrift på en gang. (halvdelen af hver fyld)
Sunde madpakke boller med squash. Squash boller med fyld.
Ingredienser
Bolledej
- 50 gram gær
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- ½ liter danskvand
- 500-800 gram hvedemel (cirka 150 gram kan erstattes med noget fuldkornsmel)
- 200 gram durummel
- ½ tsk salt
- 50 gram smør
- 1½ dl mælk
Fyld til dine boller
- ½-1 squash (mængde efter størrelse)
- 75 gram solsikkekerner
- 50 gram græskarkerner
- 150 gram skinkestrimler
- 1 mozzarella klump
- 100 gram cheddarost (i blok, skåret ud i små stykker)
Pensling
- 1 æg (eller mælk)
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
- Put dine 2 æg i, og rør godt.
- Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør – og lad det køle af så det er lunkent.
- Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
- Tilsæt lidt mel af gangen – rør sammen.
- Tilsæt salt til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
- Riv din squash, skær din ost ud i tern og tilsæt både skinke, ost, squash, solsikkekerner og græskarkerner til dejen.
- Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret – ikke for meget, blot en smule.
- Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet hældes den ud på et meldækket bord. Put lidt mel på toppen og mas din dej lidt ud, så den er cirka 3 centimeter høj over alt. Derefter skærer jeg blot en masse boller ud af dejen. De skal ikke være perfekte på nogen måde men blot små fine stykker. Min portion gav cirka 30 boller.
- Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca. dobbelt størrelse.
- Bollerne pensles med et sammenpisket æg. Du kan drysse dem med flagesalt eller flere kerner hvis du har lyst, det plejer jeg dog ikke. Derefter sættes de i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 10-15 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Prøv min opskrift på kuvertbrød med skinke, ost og squash. […]
[…] Vil du gerne bage brød hertil? Så er dette opskriften på brødet fra billederne. […]
Hvordan skal mængden af hvedemel forstås? Kan det variere fra 500-800 gram hvad du bruger?
Det kommer an på hvor meget væske der er i dine squash 🙂
Så ja, alt imellem 500 og 800 gram 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen