En skøn opskrift på rustikke durum boller. En virkelig nem opskrift på boller med durummel der er perfekte med smør og ost, eller som tilbehør til suppen.
Rustikke durum boller
Super skønne rustikke durum boller er perfekte nybagte en lørdag formiddag. Jeg er vild med at bage boller med durummel, det giver en lækker krumme. Jeg har udarbejdet en nem opskrift på boller med durummel til jer, men den er ikke mere fast end at i sagtens kan ændre i den, hvis du har lyst. Jeg plejer engang i mellem at udskifte noget af hvedemelen i mine durum boller med lidt fuldkornsmel. Derudover kan du også sagtens tilføje revet gulerødder, kerner og revet squash. En virkelig fleksibel og nem opskrift på boller med durummel.
Nem opskrift på boller med durummel
Står den på en omgang rustikke durum boller hos jer? Så kan jeg virkelig kun anbefale at bage en dobbelt portion. Den anden del af delen kan du bruge på at lave skønne små kuvertbrød med fyld.
Prøv min opskrift på kuvertbrød med skinke, ost og squash.
Hvorfor er der danskvand i en nem opskrift på boller med durummel Michelle? Ser du – danskvand gør at bollerne er bløde og lækre i længere tid. De holder sig friske under opbevaring. Du kan dog også sagtens fryse en del af bollerne.
Durum boller - nem opskrift på boller med durummel
Ingredienser
Rustikke durum boller
- 50 gram gær
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- ½ liter danskvand
- 500-800 gram hvedemel (cirka 150 gram kan erstattes med noget fuldkornsmel)
- 200 gram durummel
- ½ tsk salt
- 50 gram smør
- 1½ dl mælk
Til pensling af dine boller
- 1 æg (eller mælk)
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
- Put dine 2 æg i, og rør godt.
- Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
- Tilsæt lidt mel af gangen – rør sammen. Tilsæt mælk til din "dej". Tilsæt mere mel og rør godt sammen. Tilsæt salt til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
- Tilsæt mel og ælt dejen så den er sammenhængende og lind – den må gerne klistre en smule, ikke for meget, blot lidt.
- Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet hældes den ud på et meldækket bord. Put lidt mel på toppen og mas din dej lidt ud, så den er cirka 3 centimeter høj over alt. Derefter skærer jeg blot en masse boller ud af dejen. De skal ikke være perfekte på nogen måde men blot små fine stykker. Min portion gav cirka 20 boller.
- Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca. dobbelt størrelse.
- Bollerne pensles med et sammenpisket æg. Du kan drysse dem med flagesalt eller kerner hvis du har lyst, det plejer jeg dog ikke ved disse boller. Derefter sættes de i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 20-25 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Hej
Hvornår skal mælken (1½ dl mælk) tilsættes?
Det står under punkt 5 – tror bare det blender godt ind mellem mel og mel 🙂 ..
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor