Asiatisk stegt flæsk er en opskrift på wok med flæsk. Er det bare mig der elsker asiatiske opskrifter? Jeg laver det slet ikke ofte nok, men det tænker jeg klart at jeg skal lave om på.
Vil du gerne bage brød hertil? Så er dette opskriften på brødet fra billederne.
Asiatiske opskrifter
Jeg er generelt vild med asiatiske opskrifter. Da jeg var på bryllupsrejse med min mand for efterhånden 8 år siden i thailand fik vi alt muligt lækkert mad! Den største udfordring var klart at begrænse sig, når man sad foran menukortet og bestilte mad. Det heldige var at Thailand er exceptionelt billigt, det uheldige var at man sjældent kunne spise aftensmad fordi man havde spist al for meget mad til frokost, HVER .. ENESTE .. DAG …. Man skulle tro at man kunne blive klogere på en 3 uger lang ferie, men nej. Anyways, asiatiske opskrifter er skønne! Jeg elsker at spise mad laver ud fra asiatiske opskrifter og eksperimenterer i det asiatiske køkken.
Asiatisk stegt flæsk
Når det kommer til at eksperimenterer i det asiatiske køkken, så kom jeg til at tænke “Hey, kan man mon lave en wok med flæsk?” Altså sådan en omgang asiatisk stegt flæsk. Og svaret er klart: JA! Min opskrift på asiatisk stegt flæsk aka wok med flæsk smagte virkelig lækkert! Det lyder måske lidt skørt, men det er på alle måder virkelig lækkert!
Du kan også kaste dig ud i min opskrift på nudler og mørbrad i teriyakisovs, super lækkert!
Wok med flæsk
Jeg har længe overvejet hvad jeg kunne gøre med flæsk, udover den traditionelle “stegt flæsk med persillesovs” og her slog det mig så, at jeg kunne lave wok med flæsk. Det blev altså mega lækkert og så er det faktisk ikke engang bøvlet at lave det. Hvis du som min mand ikke kan lide fedtet på flæsken, så kan du skærer den store fedtkant fra til at starte med. Jeg lader ham dog bare selv skære det fra, da jeg synes det giver en god smag til retten at have det på fra starten.
Vil du hellere have en wok med kylling og karry? Prøv denne.
Wok med stegt flæsk
Ingredienser
- 400 gram flæsk i skiver
- 1 tsk olie
- 8 fed hvidløg
- ½ broccoli
- ½ blomkål
- 3 hele gulerødder
- 250 gram nudler
- vand
- soyasauce (som tilsmagning)
- fishsauce (som tilsmagning)
eventuelt
- brød
- smør
Sådan gør du
- Start med at hakke dine broccoli og blomkål i mindre stykker. Skræl dine gulerødder og skær også dem i stave.
- Skær din flæsk i mindre stykker.
- Find en wok og en gryde frem. Put vand i gryden og kog det. Varm din wok op. Put olie og pres dine hvidløg ud i din wok. Tilføj din flæsk hertil.
- Sæt dit brød i ovnen hvis du har lyst til brød.
- Når vandet koger skal dine grøntsager tilføjes hertil. De skal blot koge et par minutter inden de tages op af vandet og nudlerne ligges i vandet efterfølgende.
- Husk at røre i dit flæsk løbende. De skal steges godt på begge sider. Når dit flæsk er stegt godt, tilføjer du dine grøntsager. Put derudover soyasauce og fishsauce i din wok nu. Der skal cirka 1 spsk soya og 1 tsk fishsauce ned i din wok. Det er det jeg mener er minimum, men tilføj mere efter præference når du smager til.
- Tilføj dine kogte nudler til din wok. Rør godt sammen så din wok er godt blandet sammen og smagen er fordelt godt.
- Smag herefter til. Du kan sagtens tilføje mere soya eller fishsauce til din wok hvis du ønsker det.
- Server herefter din wok med flæsk.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Hoisin sauce, prøv det næste gang,..