Vi har kun en uges ferie tilbage i denne omgang – den skal helt sikkert nydes i fulde drag! Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pastaret med kylling, bacon og pikantsovs
Denne pastaret er altså både nem og lækker! Jeg er mega fan og det er jeg sikker på at mange andre også bliver.
Mandag: den skønneste pastaret med oksekød.
Virkelig nem og lækker pastaret med hakket oksekød, mornaysovs, ærter, gulerødder og masser af parmasanost.
Tirsdag: rissalat med rejer.
Skøn rissalat med rejer, fetaost og masser af grøntsager. Virkelig nem og lækker opskrift.
Onsdag: kylling i peberfrugt sovs med ovnkartofler.
Skøn menu med en smagfuld sovs, og virkelig smukke farver, hvilket heller ikke er at kimse af.
Torsdag: madroulade med laks.
Den skønneste madroulade med laks og spinat, nem og lækker.
Fredag: koldskål med bær og ristet havregryn.
Skøn koldskål med bær på toppen, en let og lækker ret til en nem dag.
Lørdag: græsk burger med couscous salat
Weekenden er det perfekte tidspunkt til en smagfuld og lækker burger ikke? Min græske burger er serveret med en skøn couscoussalat og tzatziki selvfølgelig.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
Jævning.
1/2 dåse hakket tomat
1/2 liter tomatsovs.
1/2 liter mornaysovs.
250 gram gram pasta.
250 gram ris.
Thousend Island Dressing.
1 terning grøntsagsboullion
125 gram hvedemel.
eventuelt kammerjunker.
100 gram sukker.
1 styk vaniljestang. (korn derfra)
150 gram havregryn.
4 burgerboller.
1-2 dl couscous.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Paprika.
Karry.
Oregano.
Hvidløgspulver.
Timian.
Kød:
900 gram kyllingbryst
1000 gram hakket oksekød.
Mejeri og kølevarer:
200 gram bacon i tern.
2 pakker frisk spinat pasta.
400 gram rejer.
300 gram varmtrøget laks.
1 pakke buko pikant ost (200 gram)
Parmesanost.
200 gram neutral smøreost.
300 gram fetaost.
300 gram græsk yougurt (eller cremefraiche.)
12 dl mælk.
1 liter kærnemælk.
1 liter A38. (jeg bruger den grønne økologiske fra arla)
4 persutriseret æggeblommer.
4 hele æg.
100 gram smør.
Frugt og grøntsager:
8 styk forårsløg.
4 stk rødløg
5 fed hvidløg.
100 gram edamamebønner
cherry tomater
hjertesalat.
400 gram peberfrugter.
500 gram kartofler
700 gram gulerødder
frisk persille
3 håndfulde spinat (store håndfulde)
bær / frugt (hindbær, blåbær, jordbær m.v.)
frisk presset citron
1 salathovede.
2 agurker.
4 tomater.
Frostvarer:
150 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.