Endnu en uge er ved at være slut, og endnu en ny madplan er klar fra mig. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: risengrød.
Kalenderen siger november – så risengrød er vel ved at være lovligt, er det ikke? Risengrød virkelig lækkert og børnene elsker det! Opskriften på grød til 2 voksne og 2 børn får i her:
2.5 dl grødris – 1 liter mælk – lidt salt og 2.5 dl vand blandes sammen i et lukket ovnfast fad, jeg bruger tupperware. I ovnen står den så 1.5-2 timer ved 160 grader og man slipper for at røre konstant og at risikere fastbrænding.
Risengrøden serveres med en smørklat og en masse kanelsukker.
Mandag: fisk i fad med stegt spidskålssalat.
Super let og lækker fiskeret med min favorit spidskålssalat – nemlig en variant fyldt med bacon hahah!
Tirsdag: spicy chicken rolls med sweet chili sovs.
Disse små ruller er super hyggelige – jeg har skrevet 3-4 gulerødder og 1/2 agurk på indkøbslisten, så der er til noget gnavegrønt on the side. Desuden har jeg lavet dobbelt op på opskriften, så der er til 12 ruller.
Onsdag: salsasuppe med oksekød.
Skøn suppe som hurtigt giver dig varmen på en kølig dag. Min salsasuppe indeholder masser af salsa.
Torsdag: græsk pita med tzatziki.
Pitabrød er jo ret lækkert – og denne version der er toppet med en bøf og tzatziki er ikke at kimse af. Lav gerne en dobbeltportion af tzatzikien allerede i dag, du skal bruge resten i morgen.
Fredag: indbagt græsk farsbrød med tzatziki.
Denne fredagssmenu er super lækker, vi er vilde med smagen og så er retten tilmed mega nemt at lave.
Lørdag: nachos med nem og lækker dip.
Weekendmenuen står på en god omgang nachos – denne version er med en let og lækker dip baseret på en creamcheese med grøntsager i form af tomat, salat og løg. Let og lækkert.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
4 pita brød.
Olie.
Sesam.
1 pose nachos chips.
12 små tortilla pandekager.
Sweet chili sovs.
1 god håndfuld mandler.
2.5 dl grødris.
Sukker.
1 okse boullion.
1 lille dåse majs.
1 dåse hakket tomat.
1 glas salsa.
250 gram fuldkornspasta.
Chiabattaboller.
Tortilliachips.
Krydderier:
Salt.
Karry.
Kanel.
Peber.
Timian.
Oregano.
Frugt og grønt:
1 hjertesalat.
2 agurk.
1/2 rød snackpeber.
11 fed hvidløg.
Persille.
750 gram små kartofler.
Evt. Purløg.
5 rødløg.
2 tomater.
1/4 iceberg salat hoved.
1/2 gul peberfrugt.
11 gulerødder.
1 spidskål.
Kød:
1000 gram hakket oksekød.
500 gram hakket svinekød.
200 gram kyllingbryst (evt. forstegt).
8 stykker bacon.
100 gram bacon i tern.
400 – 500 gram lys fisk.
Mejeri og kølevarer:
150-200 gram fetaost.
1 rulle butterdej.
3 æg.
500 gram græsk yougurt.
250 gram cremefresie.
125 gram smøreost (jeg brugte philidelpia.)
300 gram mozerellaost.
200 gram cheddarost.
Smør.
1 bøtte hytteost.
1 liter mælk.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.