Så er vi allerede i fuld gang med maj måned – tiden går så hurtigt! Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pandekager med laks og hjemmerørt dilddressing.
Søndag er en perfekt dag til pandekager. Disse er med fyld af laks og en hjemmerørt dilddressing.
Mandag: pasta i fad med fetaost.
En lækker pastaret med fetaost og grøntsager – mad der passer sig selv i ovnen mens du leger med børnene eller ordner den bugnede vaskekurv.
Tirsdag: spaghetti bolognese.
Skøn klassisk bolognese med spaghetti, persille og masser af ost.
Onsdag: boller i bearnaise med ris.
De skønneste kødboller med bearnaise og ris. Virkelig skøn og børnevenlig ret.
Torsdag: cremet spaghetti med kyllingrulle.
Virkelig lækker kyllingrulle serveret på en bund af cremet spaghetti og gulerødder.
Fredag: mexicansk taco tærte.
Nem og lækker tærte med masser af grøntsager og ost! Så lækkert.
Lørdag: tunmousse med smørbagt flutes.
Skøn tunmousse med smørbagt flutes og lidt grøntsager.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
500 gram mel.
250 gram pasta.
700 gram spaghetti.
600-800 gram ris.
1/2 dåse majs.
1 karton moneysovs.
1 glas tomatsovs.
1 boullion terning.
2 breve bearnaise sovs (knorr’s)
1 glas mild salsa.
2 flutes.
Nachos.
2 dåser tun.
Krydderier:
Dild.
Løgpulver.
Salt.
Peber.
Oregano.
Mejeri og kølevarer:
3 æg.
2L mælk.
2.5 dl madlavningsfløde.
500 gram cremefraiche.
300 gram smør.
4 skiver parmaskinke.
1 pakke røget eller gravet laks.
1 rulle tærtedej.
2 mozerella kugle.
Parmasanost.
200 gram cheddarost.
1/2 pakke puck ost.
Frugt og grøntsager:
Icebergsalat.
Hjertesalat.
2 snackpeber.
1 Agurk.
1 broccoli hovede.
3 løg.
4 fed hvidløg.
1 rødløg.
4 tomater.
800 gram gulerødder.
1/4 porre.
2 stk avokado.
evt. citron.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Kød:
500 gram kyllingefiletter.
1000 gram hakket oksekød.
500 gram hakket svinekød.
400 gram hakket kylling.
Frostvarer:
hvidløgsbrød
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare […]
[…] du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare […]