Endnu en uge er ved at være slut og det nye år er godt igang, faktisk er vi allerede nu i anden måned. Jeg håber at i alle er klar på en masse nye og spændende opskrifter herfra. En anden ting jeg håber i er klar på, er endnu en ny madplan fra mig. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: mørbradgryde med ris.
Denne mørbradgryde er super lækker og cremet. Den er spækket med kød i form af svinemørbrad, pølser og bacon – derudover er retten baseret på peberfrugtsovs hvilket giver masser af smag. Jeg servere retten med ris, derudover er der skrevet 3 gulerødder og 1/2 agurk på indkøbslisten, som gnavegrønt.
Mandag: ranch pastasalat med kylling og bacon.
Denne pastasalat er super skøn og sommeragtig. Med topping af knust bacon og den lækreste ranch dressing med masser af smag.
Tirsdag: madroulade med skinke og grøntsager.
Nemt og lækkert aftensmad! Madrouladen er en klassiker som vi elsker herhjemme. Eventuelle rester kan bruges til madpakken.
Onsdag: pasta i fad med fetaost.
En af mine favoritter når det kommer til pastaretter – fetaost, kylling, pasta og grøntsager. Whats not to like? Retten er som bonus super nem at lave.
Torsdag: aspargessuppe med kødboller.
Super let og lækker suppe med kødboller i og krydderurteflutes som tilbehør.
Fredag: skinkesnegle med gnavegrønt.
En fantastisk fredagsmenu, bestående af butterdejssnegle med skinke, smørreost med grøntsagsstænger som tilbehør. Jeg bruger 1/2 agurk, 3 gulerødder og 1 rød snack peberfrugt til grøntsagsstænger, suppler gerne op hvis i plejer at spise mere end det.
Lørdag: hawaii kylling i fad.
En let og lækker karryret med masser af smag, den er inspireret af min kylling i karry. Serveres med ris.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
1 dåse kokosmælk (de store)
4 hønse el. grøntsagsboullion.
1 dåse ananas.
300 gram ris.
1 dåse asparges.
500 gram pasta.
1/2 dåse majs.
250 gram hvedemel.
50 gram fuldkornsmel.
4 spsk mayo. (Jeg brugte en let mayo på glas)
1/2 dåse hakket tomat.
250-350 gram ris.
Krydderier:
Hvidløgspulver.
Oregano.
Karry.
Salt.
Peber.
Kød:
1000 gram kyllingbryst.
1 svinemørbrad.
Frugt og grøntsager:
1 løg.
1 broccoli hoved.
1 porre.
6 gulerødder.
En god håndfuld cherrytomater.
2 agurker.
1 hjertesalat.
2 røde snack peberfrugt.
700 gram peberfrugter.
Mejeri og kølevarer:
1 bøfmozzerella.
25 gram smør.
500 ml fløde.
5 dl moneysovs.
1/2 pakke puck ost.
1L skummetmælk.
100 gram cheddarost i blok.
2 spsk cremefraiche.
4 hele æg.
3 pakker smøreost med hvidløg.
2 pakker skinkestrimler.
200 gram forstegt kylling.
2 ruller butterdej.
3 pakker bacon i skiver.
4-6 pølser.
Frost:
400 gram kødboller.
Evt. Flutes.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.