Endnu en uge er ved at være slut, og endnu en ny madplan er klar fra mig. Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: fetakartofler med kødsovs.
Min mand elsker pasta / kødsovs, som i at han nærmest ikke behøver andet i sit liv, hvis han kan slippe. Selvom pasta med kødsovs smager super lækkert, så er jeg mere til varieret mad, derfor har jeg lavet en ny version med kartofler og masser af grøntsager, og hele familien tager altid godt i mod retten.
Mandag: tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado.
Lækre tun sandwich i grov flutes med masser af tun og mozzerella – super lækkert.
Tirsdag: kødboller med cremet tomatpasta.
En hurtig ret til en travl hverdag – som sammentid smager super lækkert.
Onsdag: one pot pasta – kylling i karry.
En nem og lækker variant af one pot pasta, med kylling og karry. Smagfuld og cremet.
Torsdag: aspargessuppe med kødboller.
Super let og lækker suppe med kødboller i og krydderurteflutes som tilbehør.
Fredag: pastasalat med kylling, bacon og hvidløgsost.
Denne pastasalat er både nem og lækker, jeg er fan! Den smager super godt og er fyldt med lækre ingredienser. Bonus: Jesper fik madpakker med i 2 dage med af resterne fra denne ret.
Lørdag: tarteletter med baconknas.
En fantastisk lørdagsmenu er tarteletter, det smager super godt, og så har man også altid lidt bedre tid i weekenden til madlavningen.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
6 spsk mel.
1 dåse asparges.
3 hønsefond (brugte dem fra knorr)
1 boullion terning, grønt eller høns.
2 grov flutes.
2 dåser tun.
4 spsk pesto.
Olie.
500 gram pasta.
300 gram suppehorn.
En portion/el. glas tomatsovs.
Jævning.
2 pakker luksusskaller/ tarteletter.
1 dåse hakkettomat.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Oregano.
Frost:
2 dl majs.
800 gram kødboller.
Krydder flutes.
1,5 pose ærter.
2 dl spinat.
Mejeri og køl:
75 gram smør.
250 ml fløde.
2.5 dl cremefine.
3 mozerellaostekugle.
2 pakker bacon i tern.
1 pakke buko hvidløgsost.
150-200 gram fetaost.
2-3 dl mælk.
Frugt og grønt:
2 avokado.
Persille.
1 snackpeber.
2 forårsløg.
1/2 agurk.
3 rødløg.
750 gram små kartofler.
200 gram gulerødder (revet).
2 dl spinat.
Kød:
1 medister.
1050 gram kylling bryster.
200 gram forstegt kylling.
500 gram hakket oksekød.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.