Skønne og lækre lammekoteletter med ben stegt på panden serveret med timian kartofler og smørsovs. Lam kan virkelig noget godt og det er skønt både når man har gæster eller bare en hel almindelig aften. Lam er derudover også virkelig populært til påske og deromkring.
Timian kartofler og smørsovs
Timian kartofler er så lækre! De er kogte og derefter stegt i smør og frisk timian. Super lækre kartofler der både er møre indeni og sprøde udenpå på samme tid. Serveret med smørsovs er det den perfekte kombination. Smid gerne lidt flagesalt på toppen efterfølgende også, det giver virkelig også noget godt til dine timian kartofler.
Lammekoteletter med ben stegt på panden
Jeg steger mine lammekoteletter med ben i lidt smør på en varm pande. De skal bare steges i 3 minutters tid på hver side. Easy peasy. JEg serverer bagte tomater med masser af ost på toppen. Ikke ligefrem den kønneste ret, men jeg lover at det smager skønt!!
Vil du have mere lam? Så prøv min opskrift på lammefilet tilberedt sous vide..
Lammekoteletter med ben serveret med timian kartofler og smørsovs.
Ingredienser
Timian kartofler
- 600 gram små kartofler.
- Vand.
- Salt.
- Frisk timian.
- Smør til stegning.
Lamme koteletter
- 400 gram lammekoteletter.
- Smør til stegning.
- Salt.
- Peber.
Ovnbagte tomater med mozzarellaost
- 4 store tomater.
- Hvidløgspulver.
- Salt.
- Oregano.
- 50 gram Mozzarellaost.
Smørsovs
- 100 gram smør.
Sådan gør du
- Start med dine kartofler. De skal koges i letsaltet vand til de er møre.
- Skær tomaterne over. Læg dem i et fad med bagepapir (eller i en air fryer hvis du har sådan en, så slipper du for at varme ovnen op for at lave tomaterne). Drys lidt hvidløgspulver og oregano på dem. Læg mozzarellaost ovenpå og afslut med lidt mere oregano. Bag dem til osten er smeltet i air fryer eller i ovnen.
- Steg dine koteletter, de skal have 3 minutter på hver side cirka. Det kommer an på tykkelsen. Jeg steger dem i smør og drysser lidt salt og peber på undervejs.
- Når kartoflerne er møre skal de steges på en pande med frisk timian og smør til de er let brune.
- Smelt desuden lidt ekstra smør i en gryde. Når det er smeltet tages det af varmen og du lader det stå til du kan skille vallen fra. (det hvide lag der ligger sig i bunden)
- Server dine lammekoteletter med de stegte timiankartofler, bagte tomater og klaret smør.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Lammekoteletter […]