Som det efterhånden fremgår af bloggen så elsker jeg let mad, og hvad er nemmere end en god omgang one pot pasta? Det er super nemt og lækkert og det er stort set kun fantasien der sætter grænser.
Hvilke grøntsager kan bruges?
Når jeg laver one pot pasta skal det helst være nemt, og som jeg før har nævnt så fryser jeg ofte grøntsagsrester, eksempelvis river jeg gulerødder, hakker tomater, hakker løg m.m. der er ved at nærme sig “sidste brugsdato” og fryser dem ned i små beholdere eller poser. Det gør det dejlig nemt når det senere skal bruges. Jeg har lige pt revet gulerødder og frisk spinat (der nu er frosset) i min fryser – men jeg valgte kun at bruge gulerødderne denne gang.
Man kan bruge mange forskellige grøntsager i retten, både friske og frosne – og både broccoli, blomkål, ærter og porre er jeg sikker på smager lækkert i retten.
Mornaysovsen i denne ret giver en lækker cremet konsistens og så er ostesmagen jo bare altid skøn ikke? Derudover har jeg brugt tomatsovs. Denne gang har jeg brugt en købt udgave. Du kan også sagtens bruge en hjemmelavet version som også er mega lækker (du kan finde min opskrift her).
Jeg synes mornaysovs er super lækkert i pastaretter, find min pastabake med mornaysovs her.
Mængde af mad i denne gryderet?
Der var masser af aftensmad, faktisk så meget at der er rester til to dage til Jespers madpakke. Pigerne spiste også godt af denne ret, de spiste virkelig meget mad i forhold til hvad de plejer at spise.
Vil du hellere have kartofler end pasta? Prøv min pesto kartoffelsalat, den opskrift finder du her.
One pot creamy pasta med oksekød
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 500 gram frisk pasta
- 1 løg
- 2 dl majs
- 200 gram revet gulerødder
- ½ liter mornaysovs
- ½ liter tomatsovs
- 2 dl vand
- persille til pynt (hvis du ønsker det)
Sådan gør du
- Find en stor gryde. Steg det hakket oksekød til det er gennemstegt.
- Mens det steger hakket du løget og river gulerødderne, hvis de ikke allerede er det.
- Når kødet er stegt tilsætter du alle ingredienserne til gryden, majs, gulerødder, løg, vand, pasta (klippes gerne over i mindre stykker, hvis du har lyst), tomatsovs og mornaysovs. Lad det koge sammen under omrøring ca. 5 minutter, så pastaen er kogt.
- Server straks, eventuelt med lidt lækkert brød som tilbehør.
Du kan eventuelt bage dette lækre brød med fyld af ost.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at kommentere her på bloggen, på min facebookside eller min instagram hvis du har spørgmål til en af mine opskrifter eller andet. Ris og ros modtages også med kyshånd.
Hej
Jeg lavede denne opskrift i dag men havde glemt at købe majs så jeg rev noget squash i stedet. Noget der undrede mig ved opskriften er at der ingen krydderier er i overhovedet.
Jeg krydrede med salt, peber og lidt baharat som er en krydderiblanding. Det var nemt at lave og smagte rigtig dejligt. Det bliver nok ikke sidste gang jeg laver det.
Mange hilsner Marjun
Det er ikke altid jeg bruger krydderier i min madlavning, engang i mellem er osten faktisk bare mit krydderie 🙂 ..
Men man kan altid smage til med det man kan lide 🙂 ..
Super godt at du fandt en god kombination! Vil helt sikkert lede efter Baharat, det lyder interessant 🙂 ..
ha’ en dejlig dag.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Det smagte lækkert! Kan man tilføje nogle flere grøntsager?
Du kan sagtens tilføje både friske tomater, revet squash og peberfrugt. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
[…] Torsdag: cremet og lækker one pot pasta. […]
[…] Søndag: one pot creamy pasta […]
[…] Du kan også lave en cremet og lækker one pot pasta ret med oksekød – den er helt fantastisk… […]
[…] Vil du prøve en anden pastaret, så kan du prøve min cremet pastaret med oksekød og mornaysovs. […]