En helt fantastisk tomat pastaret med kylling og grøntsager. Stegt bacon giver en virkelig dejlig smag til både kyllingen og grøntsagerne. Pastaen er svøbt i tomatsovs. Toppet med en god portion parmesanost giver det en dejlig sammenhængende opskrift.
Jeg bruger let dampet broccoli, stegt asparges og en masse løg som grøntsager i denne ret. Alle delene smager skønt sammen med bacon og parmesanost. Du kan også sagtens bruge nogle andre grøntsager. Blomkål, gulerødder eller noget spidskål er gode forslag. Du kan også bruge noget andet kød hvis du har lyst til det.
Tomat pastaret med kylling og grøntsager
Jeg laver min tomatsovs med lidt fløde. Det smager skønt og giver en dejlig cremet konsistens. Sovsen smages til med tomatpure, engelsk sovs og ketchup. Den smages også til med salt, peber og basilikum. Om du ønsker jævning i sovsen eller ej er op til dig selv. Jeg jævnede min en smule fordi jeg følte at den på den måde hænger bedre fast på pastaen.
Du kan også lave min opskrift på gryderet med kylling og kartoffelmos.

Tomat pastaret med kylling og grøntsager
Ingredienser
Tomatsovs
- 2 spsk tomatpure.
- Pastavand efter behov.
- Salt.
- Peber.
- Ketchup. (til tilsmagning)
- Engelsk sovs. (til tilsmagning)
- 1 tsk basilikum.
- 2 dl fløde.
- Evt. jævning.
Topping
- 150 gram bacon i tern.
- 300 gram kyllingebryst.
- 1 bundt asparges.
- 1 helt rødløg.
- 1 helt almindeligt løg.
- 6 fed hvidløg.
- ½ hoved broccoli.
- Parmesanost efter ønske.
Pasta
- Pasta penne eller lign.
- Vand og salt efter anvisning på pakken.
Sådan gør du
- Start med at stege bacon i en stor pande. Mens din bacon steger skærer du kyllingen ud i mindre tern.
- Kog din pasta efter anvisning på pakken.
- Skær derudover løg, hvidløg, rødløg, asparges og broccoli ud. Broccolien ligger du i en si og putter det henover din nu kogende pasta så dampen derfra tilbereder dit broccoli. Put gerne låg henover.
- Når din bacon er stegt fjerner du den fra panden og steger dit kylling på den i stedet. Lad bare dit baconfedt ligge, det gør det kun bedre.
- Du kan også lave din sovs. Start med tomatpure i en gryde. Tilføj lidt pastavand og smag til med salt, peber, ketchup og engelsk sovs. Du kan med fordel putte lidt jævning i sovsen for at tykne den lidt. Jeg putter fløden i til sidst og lader den stå ved lav varme. Husk at smage sovsen til inden den bruges i retten.
- Er din kylling gennemstegt? Fjern også den fra panden og tilføj i stedet dine løg, asparges og lad det stege til løgene er bløde. Tilføj også dit dampet broccoli den sidste tid, så den tilberedes med. Tilføj til sidst kylling og bacon til grøntsagerne der nu er klar til servering.
- Dræn din pasta for vand og tilføj tomatsovsen til slut. Server din tomat pasta med grøntsager og kød ovenpå. Du kan derudover tilføje en god mængde frisk parmesanost på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!