Endnu en uge er ved at være slut, og endnu en ny madplan er klar fra mig.Min madplan for denne uge indeholder følgende:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: mumie – pølsehorn.
Små lækre pølsehorn, perfekte til halloween men også bare sjove på en almindelig dag.
Server en halv agurk og 3 gulerødder som gnavegrønt hertil.
Mandag: hjemmelavet crispy nuggets med cremet pasta.
Nuggets smager skønt! Og så er det også super børnevenlig.
Tirsdag: risotto med crispy bacon.
Ris sammenkogt med en masse lækre smagsgivere, almindelige løg, forårsløg og hvidløg – toppet med det lækreste cheddarost og bacon – en super let og lækker ret med masser af smag.
Hvis jeg selv skal sige det, så er det verdens bedste risotto! Mums.
Onsdag: mousakka ala Michelle.
En lækker ret med inspiration fra grækenland; denne variant dog inspireret af mig.
Torsdag: one pot creamy pasta.
Denne one pot pasta er både super nem og lækker. Vi elsker den herhjemme både børn og voksne!
Fredag: fuldkornstærte med laks.
Fisk minimum en gang om ugen er mit forsøg herhjemme – det lykkes de fleste uger. Tærte er en sikker vinder det spiser vi jævnligt – denne version med laks smager fantastisk.
Vi servere en salat som tilbehør som beskrevet i opskriften.
Lørdag: edderkop pizza.
Små lækre pizzaer med pepperoni og oliven edderkopper på. Hvis du ikke bryder dig om oliven kan se selvfølgelig undlades.
Server en halv agurk og 1 rød peberfrugt som gnavegrønt hertil.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 dåse hakket tomat.
2 boullionterning.
2 grøntsagsfond fra knorr.
400 gram fuldkornsmel.
Ca. 1000-1100 gram hvedemel.
500 gram pasta.
500 gram risottoris.
Sort oliven.
Sukkerøjne til pynt.
Glasur.
Ketchup.
3 dl rasp.
Olie.
2 x tomatsovs.
1/2 liter mornaysovs.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Muskatnød.
Frugt og grøntsager:
3 rød peber.
1/2 aubergine.
1/2 squash.
2 agurk.
1/3 broccoli.
2 gode håndfulde spinat.
3 almindelige løg.
1 rødløg.
9 fed hvidløg.
10 forårsløg.
Frisk persille.
600 gram gulerod.
Salat.
Kød:
500 gram hakke kalv/svinekød.
450 gram kylling bryster.
500 gram hakket oksekød.
Mejeri og køl:
9 æg.
100 gram gær.
11 dl mælk.
250 gram smør.
450 gram mozzarellaost.
1/2 liter madlavningsfløde.
2 mozerella ostekugle.
100 gram cheddarost.
500 gram frisk pasta.
250 gram varmtrøget eller forstegt laks.
32 pølsehornspølser.
Mini pepperoni (1 pakke)
150 gram bacon i tern.
Frost:
Ærter.
Majs.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.