#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
juli 18, 2018

Risotto med crispy bacon.

Aftensmaden mandag stod på risotto, en lækker risret fyldt med smag. Jeg havde puttet masser af løg i min risotto, hvilket gjorde den super smagfuld og fyldig i smagen.

Jeg benyttede mig af almindelige løg, forårsløg og hvidløg, men rødløg eller skalotteløg havde bestemt også været lækkert!

Risotto med crispy bacon.

Når man laver risotto er ris kvaliteten super vigtig, det er den der ofte bærer retten hele vejen. Jeg valgte denne gang nogle risottoris fra rema1000 og selvom de er lidt dyrer kan det anbefales at kaste pengene efter risottoris kontra, som nogle gør, at forsøge sig med andre ristyper.

Risotto med crispy bacon.

Vil du helllere have pasta? Find min cheeseburger pastasalat her.

Min risotto bliver toppet med frisk persille, forårsløg og masser af sprød stegt bacon, derudover puttede jeg cheddarost på, for at fuldende den gode smag.

Risotto med crispy bacon.

Jeg har også en anden lækker risret her på bloggen, find opskriften her.

Der er mange der bruger hvidvin i deres risotto, og det gør man også normalt. Men jeg drikker ikke alkohol og derfor giver det for mig ingen mening at købe en hel flaske vin til en enkelt omgang risotto, men man kan sagtens gøre det, hvis man har lyst, så skal man blot tilføje en dl hvidvin til retten inden man putter boillionen i.

Risottoen er færdig på 20-30 minutter fra start til slut, men det er en ret hvor man skal røre i gryden undervejs, og derfor ikke bare en ret man kan lade stå og passe sig selv.

Har du brug for nemt mad, der passer sig selv, så prøv min one pot cheesy taco pasta, opskrfiten er at finde her.

Ved at tilføje cheddarost giver det risottoen noget fedme, og det er super lækkert til en ret som denne.

Man kan desuden tilføje flere grøntsager, eksempelvis svampe eller porre, men det sprang jeg over denne gang.

Som tilbehør til risottoen kan man med fordel bage et lækkert brød, jeg har allerede flere muligheder på bloggen, et fuldkorns foccasia brød eller disse lækre franskbrød med hvidløgsost i, det passer perfekt til retten.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
Olie.
500 gram risottoris.
2 grøntsagsfond fra knorr.
5 forårsløg.
2 almindelige løg.
6 fed hvidløg.
Vand.

Topping:
100 gram cheddarost.
150 gram bacon.
1 forårsløg.
En smule frisk persille.

Fremgangsmåde:
1. Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
2. Skær alle dine løg til risottoen, i små stykker (gem det sidste forårsløg).
3. Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
4. Tilsæt alle dine løg og rør fortsat.
5. Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget vand i.
6. Mens ovenstående process er igang steger du din bacon på en pande og skærer dit forårsløg og persillen til toppingen.
7. Når risottoen er færdig tilberedt flyttes den over i en skål og pyntes med cheddarost, bacon og topping.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Mexicansk inspireret mini farsbrød.
Mashed sweet potato med stegt medister.

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.