En helt igennem lækker opskrift på cookies med chokolade, karamel og peanuts. Bløde og lækre chokolade cookies med karamel og peanuts. Midten af flydende karamel giver en fantastisk smag til de her cookies med chokolade!
Lækker opskrift på cookies med chokolade, karamel og peanuts
Da jeg skulle udarbejde min opskrift på cookies med chokolade var det vigtigste for mig at konsistensen var perfekt! Det synes jeg at min datter og jeg lykkes ret godt med i denne opskrift på cookies med karamel og chokolade. De skønneste chokolade cookies med karamel, der mens dine chokolade cookies er varme, flyder lækkert ud. Når dine cookies med chokolade er kølet af vil karamel midten bidrage til en skøn smag.
Prøv min chokolade mud kage – den smager også virkelig skønt!
Chokolade cookies med karamel og peanuts – nemme cookies med fyld
Mine chokolade cookies med karamel og peanuts kan sagtens varieres på mange andre måder. Mine nemme cookies med fyld kan ændres med følgende:
- 200 gram M&M’s og 200 gram mørk chokolade.
- 100 gram mørk chokolade, 100 gram hvid chokolade og 100 gram mælke chokolade.
- 200 gram små skumfiduser, 150 gram peanuts og 150 gram mælke chokolade.
- 100 gram mælkechokolade, 100 gram hakkede mandler og saften fra 1 appelsin.
Disse nemme cookies med fyld kan du også lave med halvdelen af ovenstående og halvdelen af det fyld der står i opskriften – så skal du bare dele dejen til dine chokolade cookies i to inden du putter fyldet i.
Du kan også bage mine skønne drømmekage snickers stykker.
Lækker opskrift på cookies med chokolade, karamel og peanuts
Ingredienser
Cookies
- 150 gram smør
- 500 gram brun farin
- 1 tsk salt
- 3 æg
- 375 gram hvedemel
- 75 gram kakao (pulver til bagning)
- 1 tsk bagepulver
Fyld
- 300 gram lys chokolade
- 250 gram peanuts
- 20 styks flødekarameller (jeg brugte flødekarameller med lidt chokolade omkring fra nordthy)
Sådan gør du
- Smelt smørret og tilføj farin og salt. Rør det godt sammen.
- Pisk dine 3 æg i blandingen.
- Bland mel, kakao og bagepulver sammen i en skål. Sig de tørre ingredienser i den våde blanding. Rør det godt sammen lidt af gangen.
- Hak dine peanuts groft. Hak derefter din chokolade groft. Bland begge dele i dejen.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Find to bageplader frem. Læg bagepapir på.
- Del din dej i 4 lige store dele. To dele til hver bageplade. Den ene del skal deles i 10 lige store cookies. De ligges på pladen med god afstand. Læg en flødekaramel på hver af dine cookies. Din anden del af dejen deler du også i 10 stykker som du fordeler på de 10 cookies og presser let sammen omkring dine flødekarameller. På den måde kan du "gemme" dine flødekarameller i dine cookies. (Som du kan se på mine billeder har jeg forsøgt mig både med delvis skjulte og helt skjulte karameller, og de helt skjulte karameller blev klart bedst!)
- Nu fortsætter du bare med den anden del af dejen og laver 10 cookies på den anden bageplade med en skjult karamel i midten.
- Dine cookies skal bages i 10-15 minutter når ovnen er hel varm. Det er vigtigt at du holder øje med dem. Du har ikke lyst til at brænde dem på. Jeg bager begge plader på en gang, men du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du gør. Ovne bager meget forskelligt og derfor skal man også holde godt øje undervejs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!