Mud cake er ganske enkelt en fyldig chokoladekage med en blød kerne – Mums! Jeg er vild med mud cake der er meget blød, men den er også god selvom den får til den gode side. Agnes og jeg bagte den i lørdags da vi fik gæster, og den fik lige 5 minutter til den gode side, som det ses på billederne.
Både pigerne, gæsterne og vi synes kagen smager vildt godt, og den var væk inden lørdagen var slut. Ups!
Vil du hellere bage en banankage med chokoladetopping, så finder du opskriften her.
Det er sådan en kage jeg stort set altid har alle ingredienserne hjemme til, og så tager den ikke ret lang tid at røre sammen. Den er sprød på toppen mens den er blød og lækker i midten.
Ingredienser:
250 gram blødt smør.
350 gram sukker.
4 æg.
250 gram mel.
200 gram mørk chokolade.
4 spsk kakao pulver.
2 tsk. vanillesukker.
1 knsp salt.
Fremgangsmåde:
1. Smør, sukker og æg røres sammen med en håndmixer.
2. Melet røres i lidt ad gangen.
3. 200 gram smeltet chokolade blandes i sammen med kakaopulver, vanillesukker og salt.
4. Smør en rund form med rigeligt smør og kom dejen i.
5. Kagen bages i 25-35 minutter på 190 grader varmluft. Hvis du ønsker en meget svampet og blød kage skal den kun bages i 25 minutter – mens en fastere kage skal have ca 35 minutter, men hold øje løbende.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Kagen lyder super lækker, men jeg har lige et spørgsmål. Hvor stor springform bruger du? Jeg vil helst ikke have en for bagt kage ud af det 😀
hej Louise.
beklager jeg ikke fik det tilføjet til opskriften, det plejer jeg egentligt, så godt du spørger 🙂 ..
jeg har brugt en form der er ca 25 cm i diameter 🙂
de varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
[…] Du kan sagtens bruge denne chokoladekage, hvis du gerne vil bage din egen til formålet. […]
[…] Chokolade mud cake serveret med vaniljeis […]
[…] Prøv min chokolade mud kage – den smager også virkelig skønt! […]
[…] med smørbagt brød. Hovedret: sousvide tilberedt svinemørbrad med flødekartofler. Dessert: chokolade mud cake med vaniljeis og bær. Snacks: rejer ala creme og […]
[…] med smørbagt brød. Hovedret: sousvide tilberedt svinemørbrad med flødekartofler. Dessert: chokolade mud cake med vaniljeis og […]