Pita brød er mega let hverdagsmad, og så smager det jo fantastisk! Man kan heldigvis variere fyldet i uendelighed – så det er kun fantasien der sætter grænsen.
Vi spiser oftest pita brød 2 dage i streg, den første dag fylder vi det med græsk bøf og tzatziki mens det dagen efter står på koldt fyld, for det meste skinke og tun.
Jeg steger mine bøffer i en olie med krydderier – det giver dem en mega lækker smag. Derudover kan jeg godt finde på at ligge et stykke chedderost ind i det græske pitabrød – men det er ikke med i opskriften, da det ligesom ikke “høre til” retten, jeg er bare fan af ost generelt.
Mængde: 4 pitabrød.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
4 pita brød.
1 hjertesalat.
1/2 Agurk.
500 gram hakket oksekød.
2 fed hvidløg.
1 spsk oregano.
Olie.
250 gram græsk yougurt.
1/2 agurk.
2 fed hvidløg.
Salt.
Olie.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Form 4 bøffer.
3. Pil og mos 2 fed hvidløg og put dem på en pande med lidt olie og oregano. Varm det stille og roligt og fordel det godt på panden.
4. Steg bøfferne i krydderolien.
5. Put pita brødene i ovnen.
6. Skær salat og agurk.
7. Lav tzatziki, bland græsk yougurt, revet agurk (dræn den lidt for væske, lad dog en del væske blive i agurken) og presset hvidløg. Smag til med salt og lidt olie.
8. Husk at vende bøfferne undervejs og at holde øje med brødene.
9. Pita brødet fyldes med en masse salat, en bøf og masser af tzatziki.
Du kan også bruge pulled chicken i pitabrød, opskriften finder du her.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hold da nu helt op en dejlig side du har lavet. Jeg har benyttet mig af et par af dine opskrifter. Og maden lykkes hver gang. God lørdag
Tusind tak for din ros Susanne, det er jeg vildt glad for at høre!
Håber at du får en fantastisk weekend!
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
[…] Har du prøvet mine græske pitabrød med græsk bøf og tzatziki? Så find opskriften her. […]
[…] et par af mine favoritter her på bloggen, blandt andet har vi ofte fået den græske version: Græsk pitabrød med bøf og tzatziki (opskrift) men også mine super skønne krydret […]
[…] Mandag: pitabrød med græsk bøf og tzatziki. […]