En tilbagevendende udfordring er at få flere grøntsager ind i maden, men det kan sagtens lykkes, også uden at føle at man lever af grøntsager og salat. Disse grøntsagsbrød gør sig ud for en lækker brød erstatning – og så er de super lette at lave!
Da Ellie og jeg stod op i morges, var hun hurtigt ude i køkkenskuffen, hun tog en skål op af køkkenskuffen og pegede op på køkkenbordet mens hun nærmest skreg “deeet, deeet, deeeeeeet!” – jeg formodede at den lille frø gerne ville bage boller, det elsker hun virkelig, og jeg spurgte hende derfor om hun ville bage? Det ville hun gerne! I stedet for at bage hvide luftige boller, som så ofte – blev det grøntsagsbrød.
Jeg havde et spidskål i køleskabet, som skulle bruges – og toppet med en masse spinat og æg blev det til en skøn grøntsagserstatning for brød.
Ingredienser:
1/2 spidskål.
3 håndfulde spinat.
1 dl mælk.
3 æg.
2 spsk fuldkornsmel.
Fremgangsmåde:
1. Skyld grøntsagerne godt. Skær spidskålen i mindre stykker og put det og spinaten i en blender sammen med mælken. Grøntsagerne skal blendes til en lind masse.
2. Bland grøntsagsmassen sammen med æg og mel.
3. Læg bagepapir på en plade og hæld grøntsagsmassen ud på pladen.
4. Lad grøntsagsbrødet bage i ovnen i ca 20 – 25 minutter på 180 graders varmluft til dejen er en smule brun i kanten.
5. Grøntsagsbrødene er super lækre som en sandwich med fyld af kylling, ost og salat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.