Hver eneste gang jeg spørger Jesper hvad vi skal have at spise, når jeg planlægger ugens mad, er svaret med garenti “pasta med kødsovs” – og selvom det smager super godt, så gider jeg altså ikke spise det samme mad hele tiden, i stedet kastede jeg mig ud i et forsøg med kartofler og kødsovs, og valgte at smide en masse fetaost on the top – for hey hvad er “pasta/kødsovs” uden ost? Tag godt i mod min fetakartofler med kødsovs.
Vil du heller have den traditionelle variant finder du opskriften på pasta/kødsovs her.
Fetaost giver en dejlig smag sammen med den krydrede sovs og de møre kartofler. Desuden giver det den fedme retten ellers kunne mangle. Køb en lækker fetaost – jeg brugte salattern fra Karolines køkken med purløg og hvidløg, det gav en vildt lækker smag, men ellers er puckosten også perfekt til formålet, cremet og lækker, den skal du dog selv skære i tern.
Jeg har smidt masser af grøntsager i kødsovsen, der var nemlig en masse der lige skulle bruges i min fryser for at få plads til en masse dato kød – ærter, spinat, gulerødder, løg og hakket tomat giver retten et sundhedsboost, men derudover synes jeg personligt også bare at det er lækkert med nogle grøntsager i kødsovsen.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 25 minutter.
Herunder får du opskriften på fetakartofler med kødsovs:
Ingredienser:
750 gram små kartofler.
150-200 gram fetaost.
Salt.
Olie.
500 gram hakket oksekød.
1 løg.
1 dåse hakkettomat.
200 gram gulerødder (revet).
2 dl ærter.
1/2 rød peberfrugt.
2 dl spinat.
Salt.
Peber.
Oregano.
2-3 dl mælk.
Fremgangsmåde:
1. Rens kartoflerne og skær dem i både.
2. Fordel kartoflerne i et fad, drys med salt og hæld lidt olie over.
3. Sæt fadet i ovnen 15 minutter på 180 grader varmluft.
4. Steg oksekødet i en gryde.
5. Klargør løg og grøntsager.
6. Tilsæt løg, grøntsager, hakket tomat og mælk til kødet. Smag til med salt, oregano og peber. Lad det simre.
7. Læg dine fetatern på toppen af kartoflerne og giv dem 15 – 20 minutter mere i ovnen til kartoflerne er gennembagte mens kødsovsen simre ved lav varme.
8. Server fetakartofler med kødsovs on the side.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Du kan også finde inspiration til grøntsagerne i denne ret. […]